Κυκλάδες: Ακόμη ένα καλοκαίρι με νησιά χωρίς γιατρούς – Ποια είναι η κατάσταση στα νησιά

απο Cyclades Open
ΥΓΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μπορεί να έχουμε μπει στον πρώτο μήνα της άνοιξης, το καλοκαίρι να πλησιάζει και τα ξενοδοχεία να προετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους τουρίστες, όμως για ακόμα μία χρόνια, παραμένουν οι σημαντικές ελλείψεις στον χώρο της δημόσιας υγείας, όπως αναφέρει ο Γιάννης Δεβετζόγλου στο News24/7.gr

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «τα νοσοκομεία στα νησιά πρέπει να φροντίσουν καλύψουν τις ελλείψεις τους σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τώρα και πριν έρθει το καλοκαίρι, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με ασφάλεια στους μόνιμους κατοίκους και τον υπερδιπλασιασμό του πληθυσμού λόγω τουρισμού».

Δυστυχώς, αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, οι υγειονομικές μονάδες των νησιών μας βρίσκονται στην ίδια επισφαλή κατάσταση με τα περασμένα χρόνια.

«Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν με μετακινήσεις προσωπικού από άλλες υγειονομικές μονάδες και με τα υφιστάμενα κίνητρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα, επισημαίνει οι προκηρύξεις που βγαίνουν άγονες, καθώς οι μισθοί είναι πάρα πολύ χαμηλοί.

«Με 1.850 ευρώ μισθό στους γιατρούς και 800 ευρώ μισθό στους νοσηλευτές ή διασώστες δεν καλύπτονται τα κενά στα νησιά. Προτιμούν τη Κύπρο με πολλαπλάσιους μισθούς και κίνητρα. Όταν τις προηγούμενες ημέρες μίλησα με κάποιους συναδέλφους στα νησιά για την εξέλιξη με τα απογευματινά χειρουργεία, η απάντηση ήταν ότι “εμείς θέλουμε προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές για να ανοίξουμε τα πρωινά χειρουργεία που είναι κλειστά..”», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.

Οι ελλείψεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε Τήνο, Νάξο, Σαντορίνη, Σύρο ενόψει και του καλοκαιριού

Διαβάστε τη συνέχεια στο NEWS24/7 πατώντας ΕΔΩ

Δείτε επίσης