Κυκλάδες: Απόφαση Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές του 2023

απο Cyclades Open

Σύμφωνα με την «Απόφαση για την Προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στον Νομό Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2023 και άλλες Κυριακές επιπλέον των αναφερομένων στις παραγράφους του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013»,

επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:

α) Την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη εκάστης τακτικής εκπτωτικής περιόδου. Σε περίπτωση, που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.

β) Τις δύο (2) Κυριακές, πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.

γ) Την Κυριακή των Βαΐων.

δ) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

ε) Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη. Στις περιφερειακές ενότητες, στις οποίες δεν έχει εκδοθεί απόφαση, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση, που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.

Για τις Περιφερειακές Ενότητες του Νομού Κυκλάδων και νησιά αυτών όπως καθορίζονται στις παρακάτω παραγράφους, την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, επιπλέον των αναφερομένων στις παραγράφους του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013, για το έτος 2023, ως ακολούθως:

• Για τα Νησιά Σύρο , Σίφνο , Νάξο και Μήλο επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιπλέον των αναφερομένων στις παραγράφους, του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013 όλες τις Κυριακές για το διάστημα από 01/04 έως 31/10.

• Για το Νησί της Τήνου επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και τις άλλες Κυριακές πλην αυτών που ορίζονται στις παραγράφους του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013 , για το διάστημα από 23/03 έως και 31/10.

• Για τα Νησιά Μύκονο, Θήρα, Άνδρο, Αμοργό, Κέα, Πάρο, Αντίπαρο, Κίμωλο, Ίο, Σίκινο, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Φολέγανδρο, Σέριφο, Ανάφη, Κύθνο και Θηρασιά, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Σημειώνεται ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ 2.α του Ν. 4177/08-08-2013 (ΦΕΚ 173/08-082013) επιτρέπεται προαιρετικά τις Κυριακές, καθόλη τη διάρκεια του έτους, η λειτουργία των τοπικών εμπορικών καταστημάτων, που κατατάσσονται με βάση το μέγεθός τους στην κατηγορία των παρ. 2 και 3 του άρθρου 2 του Ν. 4308/2014 (Α’ 251), σε δημοτικές κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό κάτω των πέντε χιλιάδων (5.000) κατοίκων, (σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη απογραφή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καθορισμός μεγέθους οντοτήτων).

Για τις Κυκλάδες ισχύει το παραπάνω για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πλην των κάτωθι αναφερομένων:

1. Δημοτική Κοινότητα Ερμουπόλεως
2. Δημοτική Κοινότητα Μυκονίων
3. Δημοτική Κοινότητα Νάξου
4. Δημοτική Κοινότητα Πάρου

Δείτε επίσης