Κυκλάδες: Ατύχημα σε πλοίο κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής- Τραυματίες μαθητές

απο Cyclades Open

Έξι μαθητές τραυματίστηκαν σήμερα τις μεσημβρινές ώρες εντός επιβατηγού πλοίου κατά τη διάρκεια εκδρομής από τη Θήρα στην Ίο.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, έξι μαθητές που επέβαιναν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου.

Στο Κέντρο Υγείας μια μαθήτρια

Μία 14χρονη εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε αυθημερόν. Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.

“Η κυλιόμενη ενεργοποιήθηκε ξαφνικά”

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ethnos.gr tην ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η αποβίβαση των παιδιών από το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» στο λιμάνι της Ίου, η κυλιόμενη σκάλα μπήκε σε λειτουργία χωρίς προειδοποίηση με αποτέλεσμα έξι παιδιά να πέσουν και να τραυματιστούν.

«Δεν υπήρχε κανένα μέλος του πληρώματος κοντά στην σκάλα για να καθοδηγήσει τα παιδιά, για να προσέχει εάν υπήρχε μπουτόν ασφαλείας το οποίο δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί. Προσπάθησαν οι καθηγητές να σταματήσουν αλλά δεν είναι γνώστες της κατάστασης. Ποιος ήταν υπεύθυνος; Πώς ενεργοποιήθηκε η σκάλα;» κατήγγειλε ο διευθυντής του γυμνασίου, Μανώλης Καραμολέγκος.

Τι αναφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Μία 14χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ πέντε μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά. Από την πλευρά της η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέφερε πως δεν ενημερώθηκε για τον τραυματισμό της 14χρονης εξαρχής: «Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε ότι μια μαθήτρια από το γκρουπ της σχολικής εκδρομής είχε υποστεί μικροτραυματισμό κατά την αποβίβασή της, στο κλιμακοστάσιο του πλοίου. Λυπούμαστε βαθύτατα για το ατυχές συμβάν και ευχόμαστε ύστερα και από τη διαβεβαίωση του γιατρού την επιτυχή συνέχεια της εκδρομής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό:

«Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ίου, από εκπαιδευτικούς Γυμνασίου σχολείου της Θήρας που πραγματοποιούσε ημερήσια εκδρομή από την Θήρα στην Ίο, για περιστατικό ελαφρών τραυματισμών έξι μαθητών επιβαινόντων εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα.

Συγκεκριμένα, οι τραυματισμοί των έξι μαθητών προκλήθηκαν από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, ενώ μία 14χρονη εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε αυθημερόν. Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου».

Πηγή: ΑΜΠΕ, ethnos.gr

📸Adrien Gilbert/Unsplash

Δείτε επίσης