Κυκλάδες-Αυτοδιοκητικές εκλογές2023: Τα μηνύματα των απερχόμενων δημάρχων

απο Cyclades Open

Εκπλήξεις και αλλαγές σε πολλούς Δήμους των Κυκλάδων, επιφύλαξαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με ηχηρά ονόματα να χάνουν την πρωτιά και να αποχωρούν από τον δημαρχιακό θώκο.

Παρά την ήττα τους, που τους έφερε από τη θέση της Δημοτικής Αρχής, στην αντιπολίτευση, οι απερχόμενοι δήμαρχοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενότητας και τις αντίστοιχες ευχές τους προς τους νέους δημάρχους. 

Μύκονος – Κ. Κουκάς: “Η Μύκονος ήταν είναι και θα είναι Πρωταγωνίστρια”

Ο απερχόμενος δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, που αποτελούσε ένα όνομα αρκετά προβεβλημένο, λόγω και της φύσης του νησιού, ήταν πολύ λιτός στο μήνυμα που δημοσίευσε λίγο μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, είπε, πως “η Μύκονος μίλησε και αποφάσισε να εκλέξει για τα επόμενα πέντε χρόνια για δήμαρχο τον Χρήστο Βερώνη. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τις Μυκονιάτισσες και τους Μυκονιάτες που μας στήριξαν, τόσο τώρα, όσο και τα τελευταία 9 χρόνια. Η Μύκονος ήταν είναι και θα είναι Πρωταγωνίστρια. Θα είμαστε πάντα εδώ για το νησί μας.”

Τήνος – Γ. Σιώτος: “Ελπίζω οι Τηνιακοί να αποφάσισαν σωστά για το καλό όλων μας”

Η Τήνος ήταν ένα ακόμη νησί που άλλαξε χέρια και πέρασε στον παλιό γνώριμο, Παναγιώτη Κροντηρά. Ο ηττημένος Γιάννης Σιώτος, που έβγαζε μία σιγουριά για επικράτηση το τελευταίο διάστημα, αποδέχτηκε την θέση της αντιπολίτευσης και έστειλε το δικό του μήνυμα: “Οι Τηνιακές και οι Τηνιακοί εξέφρασαν δημοκρατικά την άποψή τους. Μας τίμησαν 4 στους 10 συμπολίτες μας με την εμπιστοσύνη τους και τους ευχαριστώ γι αυτό. Αφήνουμε ως παρακαταθήκη μια προσπάθεια 4 ετών. Έναν υγιή οικονομικά Δήμο. Ένα πρόγραμμα 41 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα πέντε έτη. Ελπίζω οι Τηνιακοί να αποφάσισαν σωστά για το καλό όλων μας και των παιδιών μας. Συγχαρητήρια στον κ. Κροντηρά.”

Πάρος – Μ. Κωβαίος: “Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο μας στον τόπο τα προηγούμενα εννέα χρόνια”

Ο Μάρκος Κωβαίος, ήταν ένα ακόμη όνομα που έκανε αισθητή την παρουσία του και η ήττα του, δεν θα μπορούσε παρά να συζητηθεί. Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να τιμήσει τη θέση που του ανατέθηκε από τους πολίτες της Πάρου και στο μήνυμά του αναφέρει: “Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μπιζά για τη νίκη του στην εκλογική διαδικασία και να του ευχηθώ από καρδιάς καλή και δημιουργική θητεία ως Δήμαρχο της Πάρου. Προφανώς, σέβομαι απόλυτα την κρίση του παριανού λαού και το αποτέλεσμα της κάλπης. Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο μας στον τόπο τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Παραλάβαμε ένα νησί που έχανε τους νέους του γιατί δεν είχε καμία προοπτική να τους δώσει και το παραδίδουμε στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των επισκεπτών, παγκοσμίως. Θωρακισμένο σε επίπεδο υποδομών, αλώβητο από τις παγκόσμιες κρίσεις και γεμάτο ελπίδα για την επόμενη ημέρα του. Μία επόμενη ημέρα που θα με βρει παρόντα, δίπλα στους πολίτες της Πάρου. Μαζί με όλους τους ανθρώπους του συνδυασμού μας, “Πάρος, ΕπιΜΕΝΟΥΜΕ στην Πράξη”, θα είμαστε εδώ τόσο για να ελέγχουμε τη δημοτική αρχή, όσο και για να τη στηρίζουμε όταν οι αποφάσεις της είναι για το καλό της Πάρου και των κατοίκων της. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και την ομάδα των ανθρώπων μαζί με τους οποίους υλοποιήσαμε όλα όσα η Πάρος μας είναι σε θέση να απολαμβάνει σήμερα”

Άνδρος – Δ. Λοτσάρης: “Προφανώς και δεν θα κάνω καμία ένσταση για χάρη της ενότητας που υπηρετώ”

Ακόμη ένα νησί που άλλαξε “χέρια”, ήταν αυτό της Άνδρου, όπου ο Δημήτρης Λοτσάρης έδωσε τη θέση του στον Θεοδόση Σουσούδη, έπειτα από μία εξαιρετικά οριακή ήττα, για μόλις 27 ψήφους με ποσοστό 50,22% έναντι 49,78%. Ο κ. Λοτσάρης παρά το οριακό αποτέλεσμα, δήλωσε ότι δεν θα κάνει ένσταση, τονίζοντας ότι, “θέλω να συγχαρώ τον Θεοδόση Σουσούδη για την οριακή νίκη του. Προφανώς και δεν θα κάνω καμία ένσταση για χάρη της ενότητας που υπηρετώ. Καλή  δύναμη και καλή επιτυχία στην νέα δημοτική αρχή.  Ευχαριστώ τους 157 υπέροχους ανθρώπους  που πίστεψαν το όραμα μας για το μέλλον. Η Άνδρος δυνατή.”

Σαντορίνη – Α. Σιγάλας: “Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η ετυμηγορία τους είναι σεβαστή από όλους μας”

Σε παλιά και έμπειρα χέρια πέρασε εκ νέου και ο Δήμος Θήρας, όπου στην πρώτη θέση και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά βρέθηκε ο Νίκος Ζώρζος, που μαζί με την δεύτερη θέση που καταλήφθηκε από τον Μανώλη Ορφανό, άφησαν στην τρίτη θέση τον νυν δήμαρχο, Αντώνη Σιγάλα. Στο μήνυμα του, ο απερχόμενος δήμαρχος, ανέφερε: “Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η ετυμηγορία τους είναι σεβαστή από όλους μας. Συγχαίρω τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ Νικόλαο Ζωρζο και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του, προς όφελος των νησιών μας. Σε ότι με αφορά, θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου έως το τέλος της παρούσας δημαρχιακής περιόδου, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου και την πρόοδο όλων των έργων και δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στη νέα δημοτική περίοδο που ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου του 2024,  τόσο εγώ όσο και οι εκλεγέντες σύμβουλοι του συνδυασμού μας θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας και από τη θέση που μας έταξαν,  θα ασκήσουμε με ευσυνειδησία και συνέπεια τα καθήκοντά μας. Η πρόοδος της Σαντορίνης και της Θηρασιάς και ευημερία των συμπολιτών μας,  ήταν και θα παραμείνει ο αποκλειστικός μας στόχος και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη του.”

Φολέγανδρος – Ε. Παπαδοπούλου: “Θα αποχωρήσω από το ΔΣ του Δήμου Φολεγάνδρου”

Η Ευθαλία Παπαδοπούλου, έχασε οριακά από το νέο δήμαρχο Κυριάκο Μαρινάκη και η ήττα της αυτή, σήμανε και τέλος της πορείας της στα κοινά, αφού στο μήνυμά της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλες κι όλους εσάς εντός και εκτός νησιού για το ενδιαφέρον που δείχνετε με τα αμέτρητα τηλεφωνήματα και μηνύματα. Από το 2011 που ασχολήθηκα με τα κοινά προσέφερα με όση δύναμη είχα για το νησί μας, ήμουν εκεί  για όλους τους συνδημότες μου χωρίς καμία διάκριση, δεν πρόδωσα ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Για όλα τα παραπάνω και με καθαρή τη συνείδηση θα ολοκληρώσω τη θητεία μου και θα αποχωρήσω από το ΔΣ του Δήμου Φολεγάνδρου αποδεχόμενη το εκλογικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τους ανθρώπους που πλαισίωσαν το τωρινό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας. Εύχομαι στους νεοεκλεγέντες και από τις δύο παρατάξεις να έχουν υγεία και δύναμη να εργαστούν για το καλό του νησιού μας και να πραγματοποιήσουν τα έργα που βρίσκονται ένα βήμα πριν την υλοποίηση τους.” 

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Δείτε επίσης