Μανώλης Πολυκρέτης: “Υπάρχει δήμαρχος;”

απο Cyclades Open

Με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης εκφράζει την αγωνία του για τα προγράμματα έργων υποδομών που πέρασαν και χάθηκαν χωρίς να αξιοποιηθούν από τον δήμο.

“Στις 30 Νοεμβρίου κλείνουν ακόμα δύο προσκλήσεις όπου η μία είναι για έργα οδοποιίας και η άλλη είναι για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά όπως διαπιστώνω είναι έργα τα οποία και πάλι απαξιώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός,  λες και ο Δήμος μας δεν τα έχει ανάγκη” σημειώνει. Απευθυνόμενος προσωπικά στον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, ο Μανώλης Πολυκρέτης λέει πως “Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ ότι λόγω της αδιαφορίας και της απραξίας σας μπορεί να οδηγηθείτε σε αύξηση των δημοτικών τελών”.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Όταν έλαβα την πρόσκληση για τη συνεδρίαση, με αγωνία κοίταξα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να δω μέχρι και τώρα, την τελευταία στιγμή, εάν περιλαμβάνονται θέματα για κατάθεση αιτημάτων – τεχνικών δελτίων, σε χρηματοδοτούμενα έργα από ευρωπαϊκά προγράμματα, για τα οποία ο Δήμος δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του.

Στις 30 Νοεμβρίου κλείνουν ακόμα δύο προσκλήσεις όπου η μία είναι για έργα οδοποιίας και η άλλη είναι για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά όπως διαπιστώνω είναι έργα τα οποία και πάλι απαξιώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός,  λες και ο Δήμος μας δεν τα έχει ανάγκη. 

Πώς μπορώ να ξεχάσω όταν πριν από δύο εβδομάδες που επισκεφτήκαμε τον κ. Λιανό να του γνωστοποιήσουμε την ανάγκη να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην ορεινή Νάξο,  εκείνος το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να προσβάλει το νέο πρόεδρο της Κορωνίδας Αντώνη Χωριανόπουλο λέγοντάς του ότι «νομίζετε ότι θα σχολούμε με εσάς εκεί πάνω που είσαστε 150 άτομα»;

Από εκεί και πέρα τι να περιμένει κανείς;

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν λήξει ακόμα δύο προσκλήσεις ενώ αύριο λήγουν άλλες δύο αναξιοποίητες από το Δήμο μας.

Κύριε δήμαρχε, τα οικονομικά του δήμου δεν είναι και τόσο καλά κι εσείς χάνετε τις ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις έργων τη μια πίσω από την άλλη και δεν φτάνει αυτό, αλλά δηλώνετε ότι …αν χρειαστεί θα πάρετε και δάνειο.

Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ ότι λόγω της αδιαφορίας και της απραξίας σας μπορεί να οδηγηθείτε σε αύξηση των δημοτικών τελών.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, έχω υποχρέωση να σας ενημερώσω για ό,τι συμβαίνει στο Δήμο μας.

Γι’ αυτό παραθέτω τις προσκλήσεις για ένταξη έργων των τελευταίων τεσσάρων μηνών που …πέρασαν και χάθηκαν και σας παρακαλώ να τις διαβάσετε για ενημέρωση σας.

Με εκτίμηση Μανώλης Πολυκρέτης
Δημοτικός σύμβουλος

Ο κ. Πολυκρέτης επισυνάπτει τα έργα για τα οποία κάνει λόγο και τα οποία αφορούν την ύδρευση, την οδοποιία, υπογείωση εναέριων καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και αντιπλημμυρικά έργα.

Ύδρευση

Οδοποιία

Υπογείωση εναέριων καλωδίων

Αντιπλημμυρικά

Δείτε επίσης