Μάρκος Καφούρος για κατολισθήσεις στη Θηρασιά: Ερώτηση στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

απο Cyclades Open

Ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τους χειρισμούς και τα μέτρα που ελήφθησαν για τις κατολισθήσεις στη νήσο Θηρασιά Σαντορίνης, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Καφούρος αναφέρεται στην υπ´ αριθμ. 775/24-05-24 Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ελήφθησαν μέτρα ελεγχόμενης πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων σε επί μέρους σημεία των νήσων Θήρας και Θηρασιάς, τα οποία προκάλεσαν αναστάτωση στην κοινωνία των δύο νησιών ενώ είχαν και αρνητικό αντίκτυπο στις τουριστικές ροές.

Ο βουλευτής Κυκλάδων δεν διστάζει να αναφέρει το γεγονός της μη πρόσκλησης του στις σχετικές συσκέψεις, παρά την εντοπιότητα και τη μακρά εμπειρία που διαθέτει, έχοντας  διαχειριστεί στο παρελθόν σημαντικές κρίσεις στα δύο νησιά. 

Ο κ. Καφούρος ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό αν σε ανάλογες κρίσιμες περιπτώσεις σύγκλισης των οργάνων Πολιτικής προστασίας θα κληθούν οι τοπικοί Βουλευτές, αν θα υπάρξει ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο Θήρας για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών και αν θα εισηγηθεί μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού για τη Σαντορίνη, ώστε να αρθούν οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις προέκυψαν.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

📸santorinimagazine.gr

Δείτε επίσης