Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν έχει πια ανάγκη τους διπλωματικούς δεσμούς με την Δύση

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε λουκέτο στις πρεσβείες και να συνεχίσουμε τις επαφές κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον με κιάλια και διόπτρες»

απο Cyclades Open

Η Ρωσία δεν χρειάζεται πια διπλωματικούς δεσμούς με τη Δύση, δήλωσε το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος και ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αγνοώντας τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι οι κυρώσεις έδωσαν στη Ρωσία έναν καλό λόγο να αποσυρθεί από τον διάλογο για σταθερότητα στο θέμα των πυρηνικών όπλων στις μεταξύ τους σχέσεις και, ενδεχομένως, από τη Συνθήκη New START (New Strategic Arms Reduction Treaty) που υπεγράφη με την Ουάσιγκτον το 2010 και παρατάθηκε το 2021.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό και επιβεβαιωμένο λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης VK, ο Μεντβέντεφ έγραψε: «Δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερα διπλωματικές σχέσεις… Ήρθε η ώρα να βάλουμε λουκέτο στις πρεσβείες και να συνεχίσουμε τις επαφές κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον με κιάλια και διόπτρες».

Ο Μεντβέντεφ, στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ειρωνευόμενος τις κυρώσεις της Δύσης ότι «οι υπέροχες κυρώσεις της Δύσης δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα φυσικά».

Δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία έως ότου επιτύχει τους στόχους που όρισε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ως «αποστρατικοποίηση και «απαναζιστικοποίηση», ενώ πρόσθεσε ότι «Οι κυρώσεις επιβάλλονται για έναν απλό λόγο – την πολιτική ανικανότητα που προκύπτει από την αδυναμία τους (της Δύσης) να αλλάξουν την πορεία της Ρωσίας».

Καταδίκασε ως «πραγματικά άδικη» μια απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αποβάλλει τη Ρωσία, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση παρέχει έναν καλό λόγο «να κλείσει την πόρτα στα μούτρα» του οργανισμού, δίνοντας στη Ρωσία την ευκαιρία να αποκαταστήσει η θανατική ποινή για επικίνδυνους εγκληματίες.

Πηγή: Reuters/Andrew Osborn

Δείτε επίσης