Μήλος: Αεροπλάνο βρέθηκε εκτός διαδρόμου προσγείωσης

απο Cyclades Open

Χθες, 14/01/2022, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης το αεροσκάφος της Olympic Air, που εκτελούσε την πτήση OA 024 από Αθήνα προς Μήλο, βγήκε εκτός του διαδρόμου και κατέληξε σε χωράφι, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Η Aegean Airlines εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42-600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Μετά τη στάθμευση του αεροσκάφους, οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους».

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. σε σημερινό Δελτίου Τύπου αναφέρει:

«Το χθεσινό ατύχημα με τον εκτροχιασμό του αεροπλάνου της Aegean εκτός διαδρόμου, αναδεικνύει πόσο επισφαλές εξακολουθεί να είναι το αεροδρόμιο της Μήλου. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, όμως δεν μπορούμε πλέον να επαφιόμαστε αποκλειστικά στον «καιρό» ή στην αποδεδειγμένη ικανότητα των έμπειρων πιλότων μας».

Επισημαίνει ότι στις 12/12/2020 ο ίδιος και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νίκος Παππάς, είχαν καταθέσει ερώτηση προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην οποία αναφέρονταν οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων βελτίωσης του αεροδρομίου Μήλου και καταλήγει:

«Δυστυχώς από πλευράς Υπουργείου δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση. Πώς να το εκλάβουμε αυτό; Αδιαφορία, ανικανότητα, απαξίωση για να περάσει το αεροδρόμιο σε ιδιωτικά χέρια;
Ό,τι και να είναι, η ΥΠΑ, ο Υπουργός, η κυβέρνηση συνολικά, οφείλουν να δώσουν απαντήσεις. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις απέναντι στην αυτοδιοίκηση, στους φορείς και στο λαό της Μήλου, που με τις προσπάθειες τους, ανέδειξαν το νησί ως ένα από τα πρώτα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Οφείλουν να διασφαλίσουν την ασφάλεια απέναντι στη ραγδαία αυξανόμενη επισκεψιμότητα του νησιού.
Το χθεσινό ευτυχώς ανώδυνο ατύχημα, αποτελεί ένα ηχηρό καμπανάκι για τους κινδύνους που επέρχονται. Χρέος της πολιτείας είναι να διασφαλίσει με άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα, το καμπανάκι να μην γίνει καμπάνα ολέθρου».

Δείτε επίσης