Η μήνυση που μπορεί να φέρει τα Τέμπη στη Βουλή

απο Cyclades Open

Μηνυτήρια αναφορά για την διερεύνηση πληθώρας αδικημάτων, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει στην αποστολή του φακέλου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Βουλή, κατέθεσαν εκ μέρους τραυματία στην τραγωδία των Τεμπών οι δικηγόροι Θεόδωρος Μαντάς και Λουκάς Αποστολίδης.

Η προσφυγή κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και στρέφεται κατά παντός υπευθύνου του ΟΣΕ και των εταιριών που εμπλέκονται στον σιδηρόδρομο και τις μεταφορές, αλλά και των πολιτικών προσώπων που είχαν την εποπτεία του Οργανισμού και με αυτήν ζητείται η πλήρης διερεύνηση των ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Οι δύο δικηγόροι κατέθεσαν το δικόγραφο στην Αθήνα με την επιφύλαξη να δηλώσουν και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Λάρισα.

Με την μηνυτήρια αναφορά ζητούν, όπως επισημαίνουν, “την πλήρη διερεύνηση σε σχέση με την τέλεση πληθώρας ποινικών αδικημάτων, τελεσθέντων εξ οιουδήποτε υπαιτίου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συμμετόχου, με πράξεις ή δια παραλείψεως ανεξαρτήτως της θέσεως τους, είτε στην ιεραρχία των διοικήσεων του τριχοτομημένου ΟΣΕ είτε στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη και την εποπτεία του, αφενός σε βάρος της εντολέως μας και αφετέρου εις βάρος των επιβατών του μοιραίου τραίνου Intercity 62″.

Η αναφορά είναι πιθανό να διαβιβαστεί στην Βουλή, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Μήνυση κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή από πατέρα θύματος

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει δρομολογηθεί μήνυση και αγωγή κατά του πρώην Υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, από τον πατέρα 26χρονου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου είχε γίνει γνωστό πως ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που επέβαινε στο τρένο και έχασε τη ζωή του κατά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, είχε δώσει εντολή στον δικηγόρο του να καταθέσει μήνυση και στη συνέχεια αγωγή στον κ. Καραμανλή.

Την είδηση είχε κάνει γνωστή ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο MEGA, υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του -μέχρι πρότινος υπουργού- όπου είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς.

“Η μήνυση αυτή θα πάει προσωπικά προς τον κ. Καραμανλή. Είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να αναζητούμε τις ευθύνες”, είχε δηλώσει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Παράλληλα, ο δικηγόρος είχε σημειώσει ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου είτε είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε υπεύθυνοι του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, τονίζοντας ότι η ιταλική εταιρεία επιχειρεί να αποδομήσει τις ευθύνες που της αποδίδονται.

Πηγή: NEWS247

Δείτε επίσης