Μωβ μέδουσα – Διευθυντής ΕΛΚΕΘΕ: «Παντού και για λίγο το πρόβλημα»

απο Cyclades Open

Για πληθυσμό μωβ μεδουσών που υπήρχε από πέρσι έκανε λόγο ο Επ. Χρήστου, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος παρά μόνο προσοχή από τους λουόμενους.

Οι μωβ μέδουσες απειλούν το καλοκαίρι μας και όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα τύχης να μην τις πετύχει κάποιος κατά τις διακοπές του, καθώς θα εμφανιστούν παντού αλλά για λίγο.

Ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ, Επαμεινώνδας Χρήστου μιλώντας στον  ΑΝΤ1, εξήγησε ότι οι μωβ μέδουσες δεν εμφανίστηκαν φέτος στις ελληνικές παραλίες, αλλά πρόκειται για πληθυσμό που υπήρχε από πέρυσι.

“Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πού θα βγουν”, είπε, διευκρινίζοντας ότι, “από το κέντρο του Αιγαίου παρασύρονται από τα ρεύματα και ανάλογα με το ρεύμα φεύγουν πάλι”.

Ερωτηθείς για το αν μπορούν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, απάντησε αρνητικά, καθώς πρόκειται για “ανοιχτή περιοχή όπου οι πληθυσμοί μετακινούνται”.

Αναφορικά με το ποιες παραλίες θα έχουν πρόβλημα, είπε πως “δεν θα έχει μία παραλία πρόβλημα, αλλά πολλές για λίγες μέρες”.

Σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουμε, είπε πως θα πρέπει να προσέχουμε να μην μας τσιμπήσει, αφού το πλοκάμι της φτάνει και τα δύο μέτρα και δεν είναι ορατό. Σε περίπτωση που τελικά γίνει το κακό, υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι για να απαλύνετε τον πόνο.

Πηγή/Φωτογραφία: NEWS247

Δείτε επίσης