Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού λαδιού: «Η ιστορία της διατροφής από την προϊστορία ως σήμερα»

Εκπαιδευτικό εργαστήρι για σχολικές ομάδες

απο Cyclades Open

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας «Foodprint», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το εκπαιδευτικό εργαστήρι «Η ιστορία της διατροφής από την προϊστορία ως σήμερα», για σχολικές ομάδες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 (ώρες 10:30-12:30), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Πώς επέλεγε ο άνθρωπος την τροφή του ανά τους αιώνες; Ποιες δυσκολίες συναντούσε και πώς τις ξεπερνούσε; Πόσο άλλαξε η διατροφή των ανθρώπων από τότε μέχρι σήμερα; Πώς επηρέασαν τη διατροφή οι εφευρέσεις, οι μηχανές, ακόμα και οι μεγάλες εξερευνήσεις; Αυτά τα ερωτήματα, και πολλά άλλα ακόμη, απαντώνται στο εργαστήρι, που παρουσιάζει, με σύγχρονα μέσα animation και digital graphics, την ιστορία της τροφής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, δίνοντας στα παιδιά πολύτιμες πληροφορίες για ένα θέμα με ποικίλες κοινωνικές, πολιτικές, θρησκευτικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις.

Στο πρώτο μέρος, οι μικροί μαθητές θα παρακολουθήσουν ιστορία της διατροφής σε μια προβολή κινουμένων σχεδίων. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα λάβουν μέρος σε εικαστικό εργαστήρι ενώ θα συζητήσουν για τη σημασία της επικοινωνίας της εικόνας σε σχέση με την τροφή.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Ιστορική έρευνα και επιμέλεια εργαστηρίου: Μαρία Παπανικολάου, ιστορικός

Καλλιτεχνική επιμέλεια-σκηνοθεσία: Σωκράτης Λαμπρόπουλος
Επιμέλεια animation: Σταμάτης Κανελλόπουλος

ΠΙΟΠ Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ.: 27310 89315 | www.piop.gr

Δείτε επίσης