Ναξιώτικη Αποκριά 2024: Η ανακοίνωση του δήμου για το εορταστικό τριήμερο 15-17 Μαρτίου [video]

απο Cyclades Open
Ναξιώτικη Αποκριά 2024: Η ανακοίνωση του δήμου για το εορταστικό τριήμερο [video]

Με ένα βίντεο-πρόγευση για όσα υπόσχεται να συμβούν συνοδεύει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το κείμενο-αναγγελία για την γιορτή της Αποκριάς στη Νάξο από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.

“Η Ναξιώτικη Αποκριά, με εκδηλώσεις και δρώμενα που αναδεικνύουν την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, πλημμυρισμένη με τα χρώματα των Κορδελάτων και τους ήχους των Κουδουνάτων, με Φουστανελάδες και μπαϊράκια, με Μαινάδες και Σατύρους, Λαμπαδηφόρους και Καρναβαλιστές σε καλεί κι εφέτος, να γευτείς τη μαγεία της” αναφέρεται στην ανακοίνωση- πρόσκληση μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:

Τον πρώτο μήνα της φετινής άνοιξης, την περίοδο που η φύση φοράει τα καλά της και ο λαμπερός κυκλαδίτικος ήλιος αντανακλάται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, υπάρχει ένα μαγικό νησί που η αύρα του σε αιχμαλωτίζει στα ολόλευκα σοκάκια του, μα και στα άδυτα της μακραίωνης ιστορίας του!

Σε αυτό το μοναδικό ανοιξιάτικο Κυκλαδίτικο τοπίο, στη Νάξο του Διονύσου, τα Ανθεστήρια συναντώνται με την παράδοση και σύγχρονες δημιουργίες, συνθέτοντας ένα μείγμα γεμάτο σαγήνη και μυστήριο!

Η Ναξιώτικη Αποκριά, με εκδηλώσεις και δρώμενα που αναδεικνύουν την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, πλημμυρισμένη με τα χρώματα των Κορδελάτων και τους ήχους των Κουδουνάτων, με Φουστανελάδες και μπαϊράκια, με Μαινάδες και Σατύρους, Λαμπαδηφόρους και Καρναβαλιστές σε καλεί κι εφέτος, να γευτείς τη μαγεία της.

Κέφι, μυσταγωγία, αρχέγονες τελετές, τσαμπούνες και ντουμπάκια αποτελούν τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία αναμνήσεων που θα μας συντροφεύουν μια ζωή…

ΝΑΞΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2024

15-16-17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Δείτε το teaser

Δείτε επίσης