Νάξος: Δημοτικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης; “Όχι αυτή τη φορά” λέει σύσσωμη η αντιπολίτευση

απο Cyclades Open

Η κανονικότητα-όσον αφορά τον κορονοϊό- έχει επιστρέψει στη δημόσια ζωή της χώρας, τα πάντα λειτουργούν κανονικά. Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό έχουν αρθεί μήνες τώρα, ακόμα και η μάσκα -κακώς μεν σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά ισχύει- χρησιμοποιείται ελάχιστα, αλλά η δημοτική αρχή επιμένει με πάθος να πραγματοποιεί τα δημοτικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη. Μπορεί να γίνονται ομιλίες, συναντήσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, μέσα σε αίθουσες, γραφεία, θεατρικά μουσεία και λόμπι ξενοδοχείων, αλλά -φεύ!- το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει μόνο με τηλεδιάσκεψη, ούτε καν με μεικτή συνεδρίαση.

Αυτή τη φορά η αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης υπήρξε συντονισμένη. “Δεν σκοπεύουμε να νομιμοποιήσουμε περαιτέρω με τη παρουσία μας τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, που ακολουθείτε και ζητούμε να λειτουργήσει άμεσα δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο, αρχής γενομένης από την επικείμενη αυριανή συνεδρίαση. Σε περίπτωση που αρνηθείτε σας ενημερώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στην συνεδρίαση” αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο δελτίο τύπου που συνυπογράφουν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στις 8 Δεκεμβρίου πάντως (νέα ημερομηνία), ο απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής θα γίνει ζωντανά.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΟΙΝ.: ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

           ΠΡΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Για άλλη μια φορά, αποφασίσατε να καλέστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη. Στην ουσία, έχετε καταργήσει τις διά ζώσης συνεδριάσεις, ενώ δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση και ενώ έχετε, ως δημοτική αρχή, πραγματοποιήσει πολυπληθείς συναντήσεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, και μάλιστα χωρίς να τηρούνται ούτε τα ελάχιστα υγειονομικά μέτρα. Παράλληλα σε κάθε εκδήλωση της κοινωνικής, εργασιακής και πολιτικής ζωής, τα πράγματα έχουν επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς (βλ. συνεδριάσεις δικαστηρίων κ.α.). Αυτή η διάκριση δείχνει ότι δεν είναι ο κορονοϊός ο λόγος, για τον οποίο δεν προτιμάτε τις δια ζώσης συνεδριάσεις, αλλά η βούλησή σας να απαξιώσετε το δημοτικό συμβούλιο. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας είχατε πάρα πολύ χρόνο για να δημιουργήσετε τις συνθήκες ώστε να επανέλθουμε στις δια ζώσης συνεδριάσεις, ώστε αν είναι όντως το πρόβλημα ο φόβος περαιτέρω εξάπλωσης να δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης μεικτών συνεδριάσεων».

Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη αφαιρεί την δυνατότητα παρέμβασης στο Δ.Σ. συλλογικών φορέων της πόλης μας και εκπροσώπων τους, αδυνατεί την οποιαδήποτε ουσιαστική αντιπαράθεση, και τελικά υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο την λειτουργία του. Σε συνδυασμό με το απαράδεκτο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει μεταφέρει τις περισσότερες αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής, η δημοτική αρχή οφείλει να σταματήσει να υποβαθμίζει και άλλο με την σειρά της την ιδία την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου».

Δεν σκοπεύουμε να νομιμοποιήσουμε περαιτέρω με τη παρουσία μας τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, που ακολουθείτε και ζητούμε να λειτουργήσει άμεσα δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο, αρχής γενομένης από την επικείμενη αυριανή συνεδρίαση. Σε περίπτωση που αρνηθείτε σας ενημερώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στην συνεδρίαση.

Νάξος, 28.11.2022

Για την Δημοτική Παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε»

Λεονάρδος Χατζηανδρέου

Για την Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας»

Βασίλης Βρούτσης

Για τη Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Γιάννης Κορρές

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Μανώλης Πολυκρέτης

Παρασκευή Μαργαρίτη

📸cyclades open

Δείτε επίσης