Νάξος: Nεκρή θαλάσσια χελώνα βρέθηκε χθες στην παραλία του Αλυκού Νάξου-Ποιες είναι οι εξελίξεις με την χελώνα που βρέθηκε σφαγμένη

απο Cyclades Open

Νεκρή βρέθηκε μια ακόμα θαλάσσια χελώνα στο Αλυκό της Νάξου. Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου (Νaxos Wildelife Protection) πρόκειται για μια ενήλικη θηλυκή Caretta Caretta, η οποία υπό άλλες συνθήκες το πιο πιθανό θα ήταν να γεννούσε τα αυγά της σε κάποια παραλία.

H χελώνα βρέθηκε στο ίδιο σημείο όπου πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος είχε καταφέρει να απεγκλωβίσει δυο θαλάσσιες χελώνες από δίχτυ. Προφανώς η συγκεκριμένη δεν είχε την ίδια τύχη.

Η Caretta Caretta αποτελεί είδος προς εξαφάνιση και όποτε εντοπίζουμε μια νεκρή ενήλικη θηλυκή, χάνεται ένας σημαντικός κρίκος στο μέλλον αυτού του είδους στα νερά των Κυκλάδων. Κι αν κάποιοι από εμάς θεωρούμε πως έχουμε πολλές και θεωρούμε (λανθασμένα) πως έχουμε περιθώριο να χάσουμε μερικές από τον πληθυσμό τους ο Σύλλογος Ποστασίας Άγριας Ζωής μας εξηγεί γιατί η απώλεια είναι τεράστια γι’ αυτό το προστατευόμενο είδος.

“Ως νεογνά αλλά και ως νεαρές, οι θαλάσσιες χελώνες αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους και απειλές και μόλις ένα πολύ μικρό ποσοστό φτάνει στην ενηλικίωση. Συνεπώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε κάθε ενήλικη C.caretta ως θαύμα και θα έπρεπε να προστατεύεται, όπως εξάλλου ορίζει ο νόμος”, αναφέρει με ανάρτησή του ο Σύλλογος.

Μια ακόμα θλιβερή απώλεια για την άγρια πανίδα της Νάξου, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φήμες που αφορούν ένα ακόμα έγκλημα που συντελέστηκε στις αρχές Μαϊου, όταν βρέθηκε από καταδυτική ομάδα μια χελώνα σφαγμένη στην τοποθεσία “Φρουρός” έξω από τη Χώρα της Νάξου.

Οι πληροφορίες λένε πως υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και πως έχει προβεί σε συγκεκριμένη καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές.

Δείτε επίσης