Νάξος-Ορκός: Εργασίες με εκσκαφέα πάνω στην παραλία [φωτογραφίες]

απο Cyclades Open

Μια καταγγελία από μέλος του Κινήματος “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” ήρθε στην δημοσιότητα σήμερα ανήμερα των Φώτων. Ένας εκσκαφέας μπήκε στην παραλία-περιοχή Natura-κοντά στον Ορκό εκτελώντας εργασίες (άγνωστο προς το παρόν τι τύπου και για ποιόν). Το Λιμενικό ενημερώθηκε, η υπόθεση ερευνήθηκε και αναμένονται οι σχετικές ενέργειες.

Την ίδια ώρα στην Πάρο κάποιοι αποφάσισαν να χτίσουν… τείχος δυο μέτρα από το κύμα και παρά την απόφαση της Πολεοδομίας να σταματήσουν οι εργασίες καθώς είναι παράνομες, αυτοί συνεχίζουν τη νύχτα με προβολείς, σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Και είναι ακόμα Ιανουάριος…..

Αναλυτικά η ανάρτηση του στη σελίδα του Κινήματος:

“Στις 2 Ιανουαρίου μέλη της ομάδας κατά την διάρκεια περιπάτου στην Πλάκα, κοντά στον Ορκό είδαν με μεγάλη έκπληξη εκσκαφέα επί της παραλίας να εκτελεί εργασίες [παράβαση του Νόμο 2971/2001, Παράρτημα 4 που απαγορεύει διαμορφώσεις με την χρήση μηχανημάτων πέραν του κοσκινίσματος με στόχο τον καθαρισμό της άμμου, επί παραλίας δικτύου Natura2000].

Στις 3 Ιανουαρίου 2024, ενημερώθηκε το Λιμενικό Νάξου με το σχετικό φωτογραφικό υλικό. Το Λιμενικό μας ενημέρωσε ότι η υπόθεση ερευνήθηκε και έχουν δρομολογηθεί οι επόμενες ενέργειες”.

Δείτε την καταγγελία του Κινήματος «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου» ΕΔΩ

Δείτε επίσης