Νάξος: Θαλάσσια χελώνα βρέθηκε ακρωτηριασμένη από πετονιά στην Πάρο

απο Cyclades Open
Νάξος: Θαλάσσια χελώνα βρέθηκε ακρωτηριασμένη από πετονιά στην Πάρο

Μία ακόμα θαλάσσια χελώνα βρίσκεται στον σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου προκειμένου ν’ αναρρώσει και να επιστρέψει πίσω στη θάλασσα. Η χελώνα βρέθηκε εγκλωβισμένη σε δίχτυα, πετονιές και άλλα πλαστικά αντικείμενα στην Πούντα της Πάρου, ο σύλλογος ενημερώθηκε άμεσα από τα μέλη του Ναυτικού Όμιλου Αντιπάρου που την εντόπισαν και με τη άψογη συνεργασία του Λιμεναρχείου Πάρου μέσα σε λίγες ώρες η χελώνα βρέθηκε με ασφάλεια στη Νάξο.

Για μια ακόμα φορά η συνεργασία πολιτών και αρχών φέρνουν ένα γρήγορο και ασφαλές αποτέλεσμα προκειμένου ένα πλάσμα της άγριας πανίδας να θεραπευτεί και να επιστρέψει υγιές, πίσω στη Φύση. Η περίπτωση είναι δύσκολη. Όμως, όπως αναφέρει ο Γιάννης Ορφανός, πρόεδρος του Συλλόγου Άγριας Ζωής Νάξου “πρόκειται για θαυμάσια κι απίστευτα δυνατά ζώα” κι έτσι ελπίζουμε πως η μικρή θα τα καταφέρει κι έτσι άλλο ένα υπέροχο πλάσμα θα συνεχίζει να ζει να ομορφαίνει την πανίδα του τόπου μας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Συλλόγου:

Μια θαλάσσια χελώνα εγκλωβισμένη σε δίχτυα, πετονιές και άλλα πλαστικά αντικείμενα βρέθηκε από παιδιά του Ναυτικος Ομιλος Αντιπαρου και τον Κωνσταντίνο Λίβα στην Πούντα της Πάρου.

Για άλλη μια φορά υπήρξε άψογη συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πάρου και τα άτομα που την βρήκαν και η χελώνα έφτασε εντός λίγων ωρών στο σταθμό του Συλλόγου μας στην Νάξο.

Δυστυχώς όμως, η πετονιά είχε ήδη ακρωτηριάσει το δεξί πρόσθιο πτερύγιο, ενώ έφερε και άλλα επιφανειακά τραύματα από την τριβή που προκάλεσαν όλα τα προαναφερόμενα αντικείμενα στα οποία είχε εγκλωβιστεί. Οι θαλάσσιες χελώνες όμως είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά ζώα και όπως έχουν αποδείξει πολλές φορές, μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και ανάπηρες.

Σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece και τον κτηνίατρο Δ. Βασαλάκη θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επουλωθούν τα τραύματά της και να επιστρέψει πίσω στη θάλασσα, όπου θα συνεχίσει κανονικά τη ζωή της, έστω και χωρίς το ένα πτερύγιο.

Τα εγκαταλελειμμένα αλιευτικά εργαλεία αποτελούν θανάσιμες παγίδες για την θαλάσσια ζωή προκαλώντας τέτοια αποτελέσματα, που δυστυχώς τα περισσότερα δεν έχουν την ίδια τύχη με την συγκεκριμένη χελώνα άλλα οδηγούν σε ένα αργό και βασανιστικό θάνατο.

📸Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου

Δείτε επίσης