Νάξος: Τρία άγρια πτηνά θεραπευτήκαν και επέστρεψαν υγιή πίσω στη Φύση [φωτογραφίες]

Επανεντάχθηκαν ένα Όρνιο, μία Γερακίνα και μία αγριόπαπια Ψαλίδα.

απο Cyclades Open
Νάξος: Τρία άγρια πτηνά θεραπευτήκαν και επέστρεψαν υγιή πίσω στη Φύση [φωτογραφίες]

Επανένταξη τριών θεραπευμένων άγριων πουλιών στη Νάξο από την Αλκυόνη, με τη συνεργασία του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, της Δράσης για την Άγρια Ζωή, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και του ΜΔΠΠ Κεντρικού Αιγαίου του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Επανεντάχθηκαν ένα Όρνιο, μία Γερακίνα και μία αγριόπαπια Ψαλίδα.

Ο δορυφορικός πομπός που τοποθετήθηκε στο Όρνιο αγοράστηκε από την Αλκυόνη μέσω του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

Έχουν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες επανένταξης του Όρνιου, η πρώτη το 2021 από τη Βουλγαρία και η δεύτερη το 2022 από τη Δαδιά. Το πουλί βρέθηκε και τις δύο φορές εξασθενημένο στην περιοχή της Βιστωνίδας. Επιλέξαμε τη Νάξο λόγω της μεγάλης αποικίας Όρνεων της περιοχής και της δυνατότητας τοποθέτησης τροφής από Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Το πουλί στάλθηκε από τη Δράση για την Άγρια Ζωή στην Αλκυόνη το περασμένο καλοκαίρι και φιλοξενήθηκε μέχρι τώρα, σε μεγάλο κλωβό ώστε να γυμνάσει τα φτερά του και να φτάσει σε επιθυμητό σωματικό βάρος πριν την επανένταξη. Η τοποθέτηση του πομπού έγινε από δακτυλιωτές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας. Μέσω του πομπού θα παίρνουμε σήμα με πληροφορίες για την κατάσταση του πουλιού ανά 15 λεπτά και θα μπορέσουμε να παρέμβουμε, εάν φαίνεται κάτι να μην πηγαίνει καλά.

Η Γερακίνα είχε βρεθεί με κάταγμα στο φτερό στη Νάξο το καλοκαίρι και για την Ψαλίδα επιλέχτηκε η Νάξος λόγω του μεγάλου υγροβιότοπου του νησιού.

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας της μεγαλειώδους ομορφιάς των άγριων πτηνών. Και η Νάξος πολύ τυχερή που κατάλληλο φυσικό περιβάλλον, τον υγροβιότοπο της Αλυκής και μια μεγάλη αποικία Όρνεων στα βουνά της, ώστε να τα φιλοξενήσει έχοντας πάντα αρωγό τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής και τους συνεργάτες του για να τα επιβλέπει.

Πηγή/Φωτογραφίες: Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital – Πάρος 

Δείτε επίσης