Νάξος: Τσικνοπέμπτη στον Δαμαριώνα με την ΕΑΣ Νάξου

απο Cyclades Open

Ο Σύλλογος Δαμαριώνα Νάξου σε συνδιοργάνωση με τον τοπικό Σύλλογο Δάμαρις Δαμαριώνα και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δαμαριώνα πραγματοποίησε σήμερα Τσικνοπέμπτη γλέντι στην πλατεία της Ποτηρούς.

Το γλέντι ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και έκανε τον γύρο της Ελλάδας μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας χαροποιώντας κάθε απόδημο Αξώτη που έστω κι από μακριά πήρε εικόνα και “γεύση” από την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ρεπόρτερ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αρωγός πάντα σε εκδηλώσεις και σημαντικά γεγονότα που αφορούν τον τόπο διέθεσε 3.000 σουβλάκια, τυριά, πατάτες και αναψυκτικά προκειμένου να μην λείψει τίποτα απ’ το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.

Κι επειδή τραπέζι χωρίς γλυκό δεν γίνεται, τα παραδοσιακά αυγοκαλάμαρα του Δαμαριώνα φρεσκοτηγανισμένα και λαχταριστά έδωσαν την απαραίτητη αποκριάτικη γλυκιά γεύση στο τραπέζι, ένα τραπέζι για όλο τον κόσμο.

Τα τσαμπουνοντούμπακα, το βιολί και το λαούτο έδωσαν τον τόνο και ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει. Την έναρξη έκανε ομάδα με παραδοσιακές στολές και η συνέχεια δόθηκε από τους παρευρισκόμενους με τους μικρούς κουδουνάτους να βροντάνε τα κουδούνια τους…ενα προμήνυμα πως η Άνοιξη, όσο βαρύς κι αν είναι ο χειμώνας δεν θ’ αργήσει να φανεί και η γη ν’ ανθίσει ξανά, προσφέροντας τους καρπούς της.

Δείτε επίσης