Νέα κακοκαιρία με χιόνια, βροχές και καταιγίδες – Μαρουσάκης: Τετάρτη και Πέμπτη οι δύσκολες μέρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από αύριο, Τρίτη στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

απο Cyclades Open

Βασικά χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και οι αρκετές βροχές και καταιγίδες σε «μια τυπική χειμερινού τύπου κακοκαιρία». Η αλλαγή του καιρού θα προκληθεί από τα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Ευρώπη που θα έρθουν πιο νότια «και ένα από αυτά θα μας απασχολήσει από το μεσημέρι της Τρίτης».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες αλλά και τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές προσθέτοντας ότι «οι περισσότερες ημέρες της εβδομάδας θα κυλήσουν έτσι».

Πότε ξεκινάει η κακοκαιρία και μέχρι πότε θα διαρκέσει

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η νέα αυτή κακοκαιρία αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή από την νέα πολική αέρια μάζα που αναμένεται να μετατοπιστεί από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη και η οποία θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες μάζες φέρνοντας βροχές αλλά και χιόνια.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη, πρώτα από τα δυτικά ενώ τα φαινόμενα στη συνέχεια θα κινηθούν ανατολικά με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να λέει ότι «Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες». «Από Παρασκευή τα φαινόμενα υποχωρούν και πάμε σε ένα Σαββατοκύριακο με πολύ καλό καιρό και άνοδο σημαντική της θερμοκρασίας» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης