Νηπιαγωγείο Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου: Η ομάδα «Συριανά Λουκουμάκια» σας παρουσιάζει το ταξίδι του beebot προς το λουκούμι [βίντεο]

απο Cyclades Open

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2022 που διοργανώνεται από τον WRO Hellas. 

Το θέμα της δράσης, η οποία για την βαθμίδα του Νηπιαγωγείου δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα ήταν «Ο πλούτος του τόπου μου».

Σκοπός της δράσης του Νηπιαγωγείου είναι οι μαθητές να έρθουν σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης (computational thinking), αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται.

Οι μαθητές, αφού επισκέφτηκαν ένα παραδοσιακό εργαστήριο λουκουμιών και παρακολούθησαν τα στάδια παρασκευής τους, δημιούργησαν μία επιδαπέδια πίστα η οποία είναι φτιαγμένη από υλικά της αρεσκείας τους και απεικονίζει, με τρισδιάστατο τρόπο, τα προϊόντα του τόπου μας.

Με βοηθό ένα επιδαπέδιο ρομπότ που κινείται στην πίστα με τις εντολές των παιδιών, θα διαφανεί η πορεία παρασκευής των λουκουμιών, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο κανάλι της WRO HELLAS στο YouTube.

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, οι  μαθητές θα δημιουργήσουν τον πρώτο τους αλγόριθμο με έναν εξαιρετικά παιγνιώδη τρόπο.

Δείτε επίσης