Ο καιρός σήμερα 12/03 στη Νάξο και τις Κυκλάδες με μια ματιά 

απο Cyclades Open
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑΞΟΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. προβλέπονται για σήμερα στις Κυκλάδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι-Νοτιοανατολικοί 6 με 8 και βαθμιαία Νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ψυχρό μέτωπο επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας από χθες, απόγευμα της Δευτέρας 11/03. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνώντα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και την Τρίτη 12/03 θα είναι:

  • οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες
  • οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη
  • η πτώση της θερμοκρασίας

Από το πρωί της Τρίτης 12/03 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 12/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/03 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Εικόνα 1: Ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/03 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα

Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι (6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν στο Ιόνιο έως το βράδυ της Δευτέρας 11/03 και στο Αιγαίο από το βράδυ της Δευτέρας 11/03  έως το απόγευμα της Τρίτης 12/03..

Στον Χάρτη της Εικόνας 2 παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ τη Δευτέρα 11/03 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Εικόνα 2: Οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ τη Δευτέρα 11/03 και η επικρατούσα διεύθυνσή του

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 3 έως 6 βαθμών Κελσίου την Τρίτη 12/03 στα δυτικά και την Τετάρτη 13/03 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Ο καιρός σήμερα στις Κυκλάδες με μια ματιά –ΕΜΥ

Ο καιρός στη Νάξο με μια ματιά-meteo.gr

Πρόγνωση θερμοκρασιών επικράτειας/meteo.gr

📸Unsplash

Δείτε επίσης