Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια

απο Cyclades Open

Συλλυπητήρια μηνύματα  από τον πολιτικό κόσμο της χώρας μετά την είδησης του θανάτου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: “Βαθύς γνώστης της διεθνούς πολιτικής

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο συλλυπητήριο μήνυμά της αναφέρει:

Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό στον Κάρολο Παπούλια, τον ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικό.

Η συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα καθόρισαν τον βηματισμό του, αντικατοπτρίζοντας τη διαρκή προσήλωσή του στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που υπερασπίστηκε με συνέπεια σε όλη τη διαδρομή του.

Βαθύς γνώστης της διεθνούς πολιτικής, συνέβαλε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ειδικό βάρος και να εδραιώσει τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες και τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα.

Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Ευπατρίδης και βαθύς γνώστης της πολιτικής και της διπλωματίας, ο Κάρολος Παπούλιας ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, υπερασπιζόμενος με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Προκόπης Παυλόπουλος: “Ευπατρίδης πολιτικός με λαμπρές αντιστασιακές περγαμηνές

Ο Κάρολος Παπούλιας, ευπατρίδης Πολιτικός με λαμπρές αντιστασιακές περγαμηνές, υπηρέτησε πολλαπλώς τον δημόσιο βίο της Χώρας, ιδίως δε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με υψηλό πατριωτικό αίσθημα, ανιδιοτελή αφοσίωση στο καθήκον και ανεπίληπτο ήθος, δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και καταλήγει: «Αιωνία η Μνήμη του».

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Από τις εμβληματικότερες μορφές της δημοκρατικής ζωής

Την προσωπικότητα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια εξήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «η πατρίδα αποχαιρετά, σήμερα, έναν μεγάλο Έλληνα. Γιατί ο Κάρολος Παπούλιας την υπηρέτησε πιστά σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Από έφηβος ακόμη πολέμησε τον Γερμανό κατακτητή. Στα χρόνια της ωριμότητάς του αντιστάθηκε στη δικτατορία. Και, αργότερα, ως βουλευτής και υπουργός Εξωτερικών, υπήρξε απ’ τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της δημοκρατικής ζωής της χώρας.

«Αποκορύφωμα της πορείας του, η ομόθυμη και πανάξια εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θέση που υπηρέτησε με σύνεση και με σοφία επί μία δύσκολη δεκαετία. Απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών με πολιτική συνέπεια. Και κρατώντας ψηλά τη σημαία της αλήθειας κόντρα στα κύματα του λαϊκισμού. Ήταν ο Πρόεδρος της ενότητας, της πραότητας, αλλά και της αποφασιστικότητας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Αλέξης Τσίπρας: “Βαθιά δημοκρατικός, άνθρωπος του μέτρου, αλλά και της πράξης”

«Βαθιά δημοκρατικός, άνθρωπος του μέτρου, αλλά και της πράξης, ο Κάρολος Παπούλιας αφήνει βαθύ αποτύπωμα στην πολιτική ζωή του τόπου» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια.

«Η αφοσίωσή του στην πατρίδα, το λαό, την ελευθερία και τη δημοκρατία, καθορίζει τη ζωή του, από τα μαθητικά χρόνια της Εθνικής Αντίστασης και τον αγώνα κατά της Χούντας, μέχρι την ανάδειξή του στο ύπατο θεσμικό αξίωμα της χώρας» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τίμησε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ήθος, τον ανθρωπισμό, την προσήλωση στο διάλογο και τους θεσμούς, και το σεμνό ενωτικό του παράδειγμα» αναφέρει.

«Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και συγκίνηση ως τον πολιτικό και τον Πρόεδρο που ταύτισε το εθνικό με το αληθινό» γράφει στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Νίκος Ανδρουλάκης: “Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό”

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνοντας πως «θα τον θυμόμαστε με σεβασμό».

«Με θλίψη και ευγνωμοσύνη αποχαιρετούμε τον πρ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο Κάρολος Παπούλιας συνέδεσε τη ζωή του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και αξιοπρέπεια. Κάθε σταθμός της πολιτικής του διαδρομής υπήρξε ξεχωριστός. Συμμετείχε στην Αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις κατοχής και ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπουργικής του θητείας ταυτίστηκε με τη διορατική, πατριωτική και εθνικά υπερήφανη εξωτερική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πιο κρίσιμη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας με μετριοπάθεια και σύνεση. Παρέμεινε μέχρι τέλους ένας οραματιστής της ειρήνης και του ανθρωπισμού, ένας ακούραστος υπερασπιστής της Δημοκρατίας. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης

Δημήτρης Κουτσούμπας: “Έντιμη πολιτική διαδρομή με ιδιαίτερο στίγμα”

Για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια, πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος με την έντιμη πολιτική του διαδρομή άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του στην πολιτική ζωή της χώρας, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νίκος Αναστασιάδης: “Υπήρξε σταθερός φίλος της Κύπρου

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης