Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Π.Ε. Κυκλάδων: Καταγγέλλει τις αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων στη Νάξο!

απο Cyclades Open
ΣΥΝΑΝΚ

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Π.Ε. Κυκλάδων με τις πρόσφατες μετακινήσεις υπαλλήλων που έλαβαν χώρα στην ΠΕ Νάξου. Η αναφορά που κατέθεσε η (πρώην) Προϊσταμένη του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων της ΠΕ Νάξου αλλά και τα έγγραφα διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της ΠΕ Νάξου και των τεχνικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων που απευθύνονται στο Σύλλογο και όσα καταγγέλλονται σε αυτά, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΣΥΝΑΝΚ προκαλούν ερωτήματα.

Αυτά που αναφέρει ο Σύλλογος υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Π.Ε. Κυκλάδων είναι πράγματι ανησυχητικά και μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι και περιλαμβάνονται αναλυτικά στο δελτίο τύπου. Γίνεται λόγος για “απειλές και εκβιασμούς ιδιωτικών συμφερόντων σε δημόσιους λειτουργούς” πράγμα που που βρίσκει τον Σύλλογο αντίθετο.

“Στα έγγραφα που μας κατατέθηκαν” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “καταγγέλλονται οι προσπάθειες Εργολάβου για πληρωμή εργασιών οι οποίες δεν έχουν εκτελεστεί. Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας του ζητήματος είναι η τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και στην οποία συμμετείχαν τόσο ο ίδιος όσο και ο Έπαρχος Νάξου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Έργων της ΠΕ Νάξου (και επιβλέπουσα μηχανικός του εν λόγω έργου), ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και εκπρόσωπος του Εργολάβου.

Το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η εντολή για άμεση συμμόρφωση του Εργολάβου προς τις οδηγίες της Υπηρεσίας. Παρόλα αυτά, μία ώρα αργότερα εκδόθηκε απόφαση απομάκρυνσης της Επιβλέπουσας του Έργου και Προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνικών Έργων της ΠΕ Νάξου και τοποθέτησή της σε θέση άσχετη με τις έως τώρα αρμοδιότητές της, χωρίς πρότερη ενημέρωσή της, όπως η ίδια μας καταγγέλλει“.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

📸Chris F/Pexels

Δείτε επίσης