Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.): Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης

απο Cyclades Open

Δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Ψήφισμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.).

Η Γενική Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Διαμαρτύρεται έντονα για την καθυστέρηση που υπάρχει στην επέκταση του αεροδιαδρόμου του Αεροδρομίου Νάξου.

2. Εκφράζει την αγανάκτηση των μελών της για την απαράδεκτη αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση του προβλήματος της Σμύριδας και των σμυριδεργατών.

3. Ζητά να προχωρήσουν το συντομότερο οι εργασίες στο φράγμα στην Ποταμιά, το φράγμα του Τσικαλαριού όπως ονομάζεται.

4. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (μόνιμη αφαλάτωση, γεωτρήσεις), ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού, τη νέα τουριστική περίοδο, λόγω και της ανομβρίας που υπάρχει.

5. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να δώσει ένα τέλος στις αναστολές και καθυστερήσεις, που για διάφορους λόγους υπάρχουν και να προχωρήσει η υλοποίηση του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

6. Ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από φυσικές καταστροφές, σε όσες περιπτώσεις παραμένουν άλυτα (Απόλλωνας, πυρκαγιές, καθαρισμός κεντρικού οδικού δικτύου).

7. Να γίνουν οι δέουσες ενέργειες από τους τακτικούς φορείς, ώστε να υπάρχει συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των ορεινών χωριών κατά τη χειμερινή περίοδο.

8. Ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Νάξου, σε περίπτωση που προχωρήσει ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση του ήδη υπάρχοντος και την πλήρη στελέχωσή του.

9. Ζητά να συμπεριληφθεί και η Νάξος στο σχεδιασμό για την συγκοινωνία και εξυπηρέτηση των νησιών με υδροπλάνο, καθώς και να υπάρχει μέριμνα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νάξου, εκτός από το λιμάνι του Πειραιά, και με το λιμάνι της Ραφήνας, καθ’ όλο το έτος.

10. Επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά το πρόβλημα που για χρόνια παραμένει άλυτο, της ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου από την περιοχή Καλαμουριά μέχρι τον Ορκό, για καλύτερη εξυπηρέτηση των Νοτιοδυτικών παραλιών του νησιού. Επιπροσθέτως, να γίνουν, επιτέλους, ο σχεδιασμός για την επέκταση του οδικού δικτύου από την Αγιασσό προς τις Νοτιοανατολικές παραλίες του νησιού και ο δρόμος στα Λιαρίδια.

11. Να προχωρήσουν τα έργα αποχέτευσης και τα έργα που σχετίζονται με τα δίκτυα ύδρευσης των χωριών της Νάξου, όπως αντικατάσταση δικτύων με αμίαντο κλπ.

12. Ζητά να δοθεί λύση στο πρόβλημα με το λιμάνι για να σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και να μη γίνονται μόνο συναντήσεις για σχεδιασμό, αλλά να υπάρξουν, το συντομότερο, λύσεις για δημιουργία εμπορικού λιμανιού και άλλες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τους επιβάτες, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο.

13. Ζητά, για άλλη μια φορά, να γίνει χωροταξικός σχεδιασμός στη Νάξο, να αντιμετωπιστεί σοβαρά το μεγάλο πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες και να δοθεί παράταση στην κτηματογράφηση μέχρι 31/12/2022.

14. Συμπαρίσταται σε όλους του Ναξιώτες για τη βελτίωση της κοινωνικής ζωής τους.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Παραλήπτες του Ψηφίσματος ήταν:

-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Γραφείο Περιφερειάρχη,
-Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη – Έπαρχου Νάξου,
-Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,
-Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
-Υπουργείο Υγείας,Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
-Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
-Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων
-Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,
-Λιμενικό Ταμείο Νάξου,
-ΚΤΕΛ Νάξου

ενώ κοινοποιήθηκε και στους παρακάτω:

-Βουλευτές Νομού Κυκλάδων
-Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες
-Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νάξου
-Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας-Νοσοκομείου Νάξου
-Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αθήνας & Νάξο
-Τοπικά Μ.Μ.Ε

Περισσότερες πληροφορίες για την Ο.ΝΑ.Σ εδώ

Δείτε επίσης