Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο

απο Cyclades Open

Με την ορκομωσία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζεται η πρώτη φάση της μετεκλογικής περιόδου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ορκίζεται αυτή την ώρα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αφού παρέλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δύο ώρες αργότερα, στις 13:00 ακολούθησε η ορκομωσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο ίδιος έφτασε στην Ηρώδου Αττικού συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα τρία τους παιδιά, Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη. Παρούσες στην ορκομωσία ήταν και οι αδερφές του.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης στις 17:00, το απόγευμα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 84) και τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 141) η κυβέρνηση οφείλει, μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, να εμφανιστεί στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μετά τη συζήτηση των προγραμματικών της δηλώσεων. Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης αναμένεται να διεξαχθεί μερικές ημέρες μετά την ορκωμοσία των βουλευτών και την εκλογή του προεδρείου της Βουλής, και θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας συζήτησης, με την ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

Πηγή: NEWS247

📸ethnos.gr

Δείτε επίσης