ΟΣΥΑΠΕ: “Η περιφερειακή αρχή επιβραβεύει εργολάβο & τιμωρεί υπάλληλο”- Η περίπτωση μετακίνησης υπαλλήλου στην ΠΕ Νάξου

απο Cyclades Open
ΟΣΥΑΠΕ

Σε μια σημαντική καταγγελία προχώρησε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΥΑΠΕ) σύμφωνα με την οποία η άρνηση υπαλλήλου να προσυπογράψει για την πληρωμή εργολάβου για εργασίες που δεν εκτέλεσε οδήγησε στην άρον – άρον μετακίνηση του σε άλλη υπηρεσία στην Π.Ε. Νάξου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό η ΟΣΥΑΠΕ καταδίκασε τις ενέργειες της περιφερειακής αρχής, με τις οποίες “μετακινήθηκαν αυθαίρετα, αναίτια και αιφνιδιαστικά υπάλληλοι της ΠΕ Νάξου, υποβαθμίζοντας και άλλο τις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες του Επαρχείου” όπως αναφέρονταν στην σχετική ανακοίνωση.

“Έχουν περάσει 22 μέρες, με αναφορές, υπηρεσιακά σημειώματα και διαμαρτυρίες των υπαλλήλων Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, των υπαλλήλων της Π.Ε. Νάξου η Περιφερειακή Αρχή τηρεί «σιγή ιχθύος», διατηρώντας τις αποφάσεις όλων των μετακινήσεων και συνεχίζοντας ταυτόχρονα το απαράδεκτο και αυθαίρετο καθεστώς των «παράλληλων» καθηκόντων σχεδόν όλων των υπαλλήλων και ορισμού άσχετων ειδικοτήτων (μη τεχνικών υπαλλήλων) για θέματα ελέγχου οδικού δικτύου και καθαρισμού & αστυνόμευσης ρεμάτων (πχ σε ΠΕ Νάξου, Θήρας κλπ)” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με την από 23/02/24 ανακοίνωση της η ΟΣΥΑΠΕ καταγγέλλει τη στάση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ζητά, μεταξύ άλλων, “την ανάκληση όλων των μετακινήσεων και την επαναφορά της συναδέλφου στη θέση που κατείχε, αυτήν της προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνικών Έργων ΠΕ Νάξου“, ενώ ζητά “την άμεση στελέχωση όλων των υπηρεσιών μας και την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων συνθηκών, μέσων και εργαλείων που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη εκτέλεση όλων των αρμοδιοτήτων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δείτε επίσης