Παγκόσμια Βραβεία Φωτογραφίας της Φύσης: Οι υπέροχες φωτογραφίες ενός υπέροχου πλανήτη

απο Cyclades Open
World Nature Photography Awards

Ανακοινώθηκαν τα φετινά Παγκόσμια Βραβεία Φωτογραφίας για τη Φύση. Όταν συνδυάζονται η σπουδαία επιστήμη και η σπουδαία τέχνη, μπορούν να επιτευχθούν εκπληκτικά πράγματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από τα World Nature Photography Awards, έναν παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας φύσης και άγριας ζωής για τον πλανήτη Γη.

Πιστεύουμε στη δύναμη της φωτογραφίας να προβάλλει το μεγαλείο και το θαύμα του φυσικού κόσμου γύρω μας, υπενθυμίζοντάς μας να αναλάβουμε δράση τώρα για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Η αποστολή των Παγκόσμιων Βραβείων Φωτογραφίας της Φύσης είναι να γιορτάσει τους καλύτερους φωτογράφους της φύσης στον κόσμο και παράλληλα να προβάλλει την ομορφιά της φύσης σε ένα ευρύτερο κοινό.

Οι υπέροχες φωτογραφίες ενός υπέροχου πλανήτη

Ο τίτλος Παγκόσμιος Φωτογράφος για Φύση για το 2024 δόθηκε στην Tracey Lund για την εικόνα της “Υποβρύχια χελιδόνια”

Tracey Lund/World Nature Photography Awards

«Χιλιάδες θαλασσοπούλια βρίσκονταν πάνω από το κεφάλι μας και ξαφνικά άρχισαν να βουτούν στη θάλασσα κυνηγώντας ψάρια. Ένα απίστευτο θέαμα για να το δεις, πόσο μάλλον να το φωτογραφίσεις», ανέφερε σε δήλωσή της η νικήτρια. «Τράβηξα 1.800 εικόνες εκείνη την ημέρα, αλλά είχα μόνο δύο που μπόρεσα να χρησιμοποιήσω» πρόσθεσε.

Άλλες κατηγορίες για τα φετινά βραβεία ήταν τα πορτρέτα ζώων, τα φυτά και οι μύκητες, καθώς και η συμπεριφορά ασπόνδυλων, αμφίβιων, ερπετών και θηλαστικών.

Ο Ivan Pedretti, από την Ιταλία, κέρδισε την κατηγορία Τοπία και περιβάλλοντα του πλανήτη Γη με μια μαγική φωτογραφία του χειμώνα στο Stokksnes της Ισλανδίας, που δείχνει «Την παραλία με τη μαύρη άμμο και το μαγευτικό βουνό που ονομάζεται Vestrahorn»

Ivan Pedretti/World Nature Photography Awards

«Λατρεύω την αντίθεση των χρωμάτων μεταξύ των λευκών βουνών και των μαύρων αμμόλοφων με το κίτρινο γρασίδι», ανέφερε σε δήλωσή του.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Richard Li

“Σε ένα κρυφό καταφύγιο στην Κένυα, περίμενα υπομονετικά μέχρι αργά τη νύχτα για να απαθανατίσω τη χαριτωμένη στιγμή που μια λεοπάρδαλη πλησίαζε τη λίμνη τριγυρνώντας μ’ ένα κομψό τρόπο” λέει ο φωτογράφος Richard Li που πήρε το χρυσό βραβείο στην ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του διαγωνισμού πατώντας ΕΔΩ

Δείτε επίσης