Παιδοψυχιατρική Εταιρεία για την υπόθεση Κολωνού: «Επιστημονικά αβάσιμη η συναίνεση ενός παιδιού 12 ετών σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα»

απο Cyclades Open
ΚΟΛΩΝΟΣ 12ΧΡΟΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Με μια ανακοίνωση – φωτιά ασκεί σφοδρή κριτική στην εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία, υπογραμμίζοντας τα αυτονόητα.

Οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού έχουν προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών και κοινωνική οργή, με την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος να υπογραμμίζει ότι είναι «ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα». 

Παράλληλα εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για  «ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό».

Αναλυτικά:

Η Εταιρεία μας παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό.

Τονίζουμε ότι θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα.

Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού, δηλαδή τα παιδιά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες θα διορθωθούν πάραυτα.

Η προστασία των παιδιών είναι κατάκτηση της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας

Πηγή: efsyn.gr

Δείτε επίσης