Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 στο κέντρο της Αθήνας κατά των ιδιωτικών πανεπιστήμιων

απο Cyclades Open
Παιδεία Ιδιωτικα Πανεπιστημια συλλαλητήριο

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Το «παρών» θα δώσουν φορείς και συλλογικότητες.

Στους δρόμους για όγδοη εβδομάδα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Την ίδια ώρα, με την ακρόαση εκπροσώπων φορέων συνεχίζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με την τοποθέτηση των Βουλευτών και την Τρίτη, 5 Μαρτίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των τετραήμερων εργασιών.

Κατόπιν θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 7 Μαρτίου με τον πρωθυπουργό να λαμβάνει τον λόγο. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται μια ημέρα μετά, στις 8 Μαρτίου.

Πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια» με το κλίμα να είναι βαρύ για την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή καθώς βρίσκει απέναντί της τα κόμμα της αντιπολίτευσης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας – όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών – με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr/

Φωτογραφία: in.gr

Δείτε επίσης