Πάρος: Στηρίξτε τα Αρχαία Λατομεία Μαρμάρου-Έκκληση για οικονομική στήριξη και εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων

Μάθετε πως

απο Cyclades Open

Η ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» συνεργάζεται με τοπικούς συλλόγους και επίσημους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε διάφορα έργα για την προστασία των Αρχαίων Λατομείων και την ανάδειξη αυτής της μοναδικής κληρονομιάς μέσω της δημιουργίας ενός Αρχαιολογικού-Πολιτιστικού Πάρκου.

Η σημερινή κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου στο Μαράθι είναι συχνά πηγή απογοήτευσης τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους Παριανούς. Ένα μικρό αλλά σημαντικό έργο της ΑΜΚΕ είναι η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στον χώρο.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 5 μεγάλων πληροφοριακών πινακίδων και 2 πινακίδων προσανατολισμού. Οι πινακίδες θα τυπωθούν σε μεταλλικές πλάκες που θα αναρτηθούν σε βάσεις από σκυρόδεμα. Οι βάσεις θα κατασκευαστούν εκτός  του αρχαιολογικού χώρου και θα μεταφερθούν και θα τοποθετηθούν σε 7 θέσεις στην περιοχή των λατομείων των Νυμφών και του Πανός. Τα κείμενα θα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά, με κωδικούς QR που θα οδηγούν σε διάφορες σελίδες του ιστότοπου https://parianmarble.gr όπου είναι ήδη διαθέσιμα τα πλήρη κείμενα και περαιτέρω πληροφορίες.

Ήδη ο σχεδιασμός των πινακίδων έχει ολοκληρωθεί με την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και έχει γίνει η εκσκαφή των ορυγμάτων για τη θεμελίωσή τους. Μέρος του κόστους του έργου έχει καλυφθεί μέσω αφιλοκερδούς εκτέλεσης του σχεδιασμού και συνεισφορών σε υλικά και εξοπλισμού από τοπικές επιχειρήσεις.

Η ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου ΑΜΚΕ» και οι Σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτήν σας προσκαλούν να συνεισφέρετε στο υπολοιπόμενο κόστος για την ολοκλήρωση αυτού του έργου που ανέρχεται σε € 6000. Η ανάλυση του προϋπολογισμού παρατίθεται στο τέλος.

Υποστηρίξτε μας σε αυτόν τον σκοπό και βοηθήστε μας να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας.

Η δωρεά σας γίνεται στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

Alpha Bank
IBAN: GR8101406250625002002002615
BIC CODE/SWIFT: CRBAGRAA
Όνομα δικαιούχου: Φίλοι της Πάρου
Παρακαλείσθε να συμπεριλάβετε “αρχαία λατομεία μαρμάρου” ως αιτιολογία για το έμβασμα.


ΠΡΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Υλικά ή ΕργασίαΔαπάνη
Σχεδιασμός0
Ξυλεία για καλούπια0
Οπλισμός0
Σκυρόδεμα0
Μπετατζής€2650
Γερανός€1200
Γερανός€150
Διάφορα υλικά€200
Μεταλλικές πινακίδες€1800
Σύνολο€6000

Δείτε επίσης