Πειραιάς: Τέλος καλό, όλα καλά για την γυναίκα που έπεσε στη θάλασσα πριν τον απόπλου του Blue Star Naxos

απο Cyclades Open

Μια γυναίκα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο πριν τον απόπλου του πλοίου Blue Star Naxos για Πάρο, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα της Τετάρτης (24/4). Άμεσα κινητοποιήθηκαν άνδρες του Λιμενικού αλλά και το προσωπικό του πλοίου και η γυναίκα ανασύρθηκε απ’ το νερό, εγκαίρως, ενώ τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

«Τις απογευματινές ώρες σήμερα, στέλεχος του Α’ Λιμενικού Τμήματος Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης κατά την προετοιμασία του απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΝΑΞΟΣ» Ν.Π. 11014 στην πύλη Ε5-Κόνωνος στο λιμάνι του Πειραιά, ειδοποιήθηκε από τις φωνές πολιτών για την ύπαρξη 71χρονης αλλοδαπής γυναίκας εντός της θάλασσας.

Ειδικότερα, η 71χρονη αποτελούσε μέλος εκδρομικής ομάδας που επρόκειτο να επιβιβαστεί στο εν λόγω πλοίο, η οποία κατευθυνόμενη προς τον καταπέλτη έχασε από τα χέρια της την βαλίτσα που κρατούσε και στην προσπάθεια της να την πιάσει έπεσε στη θάλασσα.

Αμέσως το προαναφερόμενο στέλεχος έπεσε στη θάλασσα, όπου με τη χρήση σωσιβίου και με τη συνδρομή έτερων στελεχών της Λιμενικής Αρχής του Τζελέπη και μελών του πληρώματος του πλοίου, η γυναίκα ανασύρθηκε στη ξηρά έχοντας τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια, πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και του ΟΛΠ της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Η 71χρονη ήταν καλά στην υγεία της και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω ιατρική φροντίδα, ενώ ακολούθως επιβιβάστηκε στο πλοίο με προορισμό την Πάρο

Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης