Περού: Έκλεισε το Μάτσου Πίτσου – Πάνω από 400 τουρίστες εγκλωβισμένοι

απο Cyclades Open

Οι αρχές του Περού αποφάσισαν να κλείσουν το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, Μάτσου Πίτσου, λόγω των ταραχών που πραγματοποιούνται στη χώρα από τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Σάββατο (21/1).

“Δόθηκε εντολή να κλείσει το δίκτυο μονοπατιών των Ίνκας (χερσαίες προσβάσεις, Μονοπάτι των ‘Ινκας) και της Llaqta (Γιάκτα, ακρόπολη) του Μάτσου Πίτσου λόγω της κοινωνικής κατάστασης και για τη διατήρηση της ακεραιότητας των επισκεπτών”, ανέφερε συγκεκριμένα το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Τουλάχιστον 400 τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στους πρόποδες του Μάτσου Πίτσου, στο Άγκουας Καλιέντες, με τον σιδηροδρομικό σταθμό, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που εξυπηρετεί την περιοχή να έχει διακόψει τη λειτουργία του εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς η γραμμή έχει υποστεί ζημιές από τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης του σιδηροδρόμου, έχουν αφαιρεθεί οι ράγες.

“Δεν ξέρουμε αν θα έρθει ένα τρένο να μας πάρει. Όλοι οι τουρίστες εδώ περιμένουν να φύγουν”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χιλιανός τουρίστας Άλεμ Λόπες την Παρασκευή (20/1).

Οι τουρίστες “δεν μπορούν να βγουν έξω επειδή ο σιδηρόδρομος έχει υποστεί ζημιές σε διάφορα σημεία”, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Τουρισμού Λουίς Φερνάντο Χελγκέρο. “Κάποιοι τουρίστες επέλεξαν να περπατήσουν μέχρι το Πισκακούτσο, αλλά είναι μια πορεία έξι ωρών ή περισσότερο και ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν”.

Το Πισκακούτσο είναι το πλησιέστερο χωριό στο Μάτσου Πίτσου που συνδέεται με το οδικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, τουρίστες είχαν εγκλωβιστεί επίσης στο σημείο αυτό προτού απομακρυνθούν με ειδικό τρένο, υπό την επίβλεψη της αστυνομίας και ομάδων σιδηροδρομικών εργατών, για να επισκευαστεί η γραμμή.

Να σημειωθεί ότι οι διαδηλώσεις, με αίτημα την παραίτηση της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε και τη διάλυση του Κοινοβουλίου, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 46 ανθρώπους.

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν μετά την αποπομπή και τη σύλληψη του αριστερού προέδρου Πέδρο Καστίγιο, που κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος θέλοντας να διαλύσει το Κοινοβούλιο το οποίο ετοιμαζόταν να τον παύσει από το αξίωμα.

Πηγή: NEWS247

📸Eddie Kiszka/Unsplash

Δείτε επίσης