ΠΝΑΙ: Δημοπρατείται η μελέτη βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου Νάξου – Σαγκρίου – Πολυχνίου μέσω Βίβλου με παράκαμψη αυτής

απο Cyclades Open
ΠΝΑΙ ΝΑΞΟΣ

Εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι όροι δημοπράτησης για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου Νάξου – Σαγκρίου – Πολυχνίου μέσω Βίβλου.

Στη συγκεκριμένη μελέτη προβλέπεται η παράκαμψη του οικισμού της Βίβλου (Τρίποδες).

Ο σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης και της ασφάλειας των οδηγών, καθώς το επαρχιακό οδικό δίκτυο σε αυτό το τμήμα είναι μεγάλης κυκλοφορίας με βαρέου τύπου οχήματα να διέρχονται από αυτό και η σημερινή διέλευσή του μέσα από την κατοικημένη περιοχή του οικισμού παρεμποδίζει την κυκλοφορία και παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους διερχόμενους πεζούς.

Η προεκτιμώμενη αμοιβή της μελέτης ανέρχεται στο ποσόν των 309.079,30 ευρώ.

Σε σχετική δήλωσή του ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης αναφέρει:

«Με την έγκριση των όρων δημοπράτησης ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση μιας πολύ σημαντικής μελέτης, η οποία θα μας δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να υλοποιήσουμε ένα πολυαναμενόμενο έργο στη Νάξο, αυτό της βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου Νάξου – Σαγκρίου – Πολυχνίου που προβλέπει την παράκαμψη του οικισμού της Βίβλου.

Συγχρόνως, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν και οι εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού, οι οποίες καθυστέρησαν μία διετία, λόγω της δικαστικής διένεξης των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και για την οποία είχαμε τελεσίδικη απόφαση στο τέλος του 2023. Για τα συγκεκριμένα έργα θα υπάρξει προσεχώς ενημέρωση».

Δείτε επίσης