Ποδόσφαιρο: Στο Πανθεσσαλικό στις 24 Μαΐου ο τελικός του Κυπέλλου

απο Cyclades Open

Στο Βόλο θα γίνει, με βάση τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον, ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Στέργιο Αντωνίου, να δηλώνει ότι επήλθε συμφωνία με τον Αχιλλέα Μπέο και το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου.

Μιλώντας στο Metropolis 95.5 της Θεσσαλονίκης ότι η πρόταση της ΕΠΟ έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Βόλου με την προϋπόθεση ότι θα δοθούν μόλις 400 προσκλήσεις.

«Θέλουμε περισσότερο κόσμο για να μην υποστούμε όλοι την πίεση από φιλάθλους που θέλουν να δουν αυτό το σημαντικό ματς. Η ημερομηνία “κλείδωσε” εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Το αποδέχθηκαν όλοι. Υπάρχει και παρέμβαση του Μπαλτάκου, ώστε με την συνδρομή της αστυνομίας να βάλουμε λίγο παραπάνω κόσμο», σημείωσε ο Στέργιος Αντωνίου σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Αναγκαστικά πάμε Βόλο. Για ακόμη μία φορά ταλαιπωρούμε τον κόσμο και βέβαια η ευθύνη δεν είναι δική μας όπως προσπαθούν κάποιοι να περάσουν. Το καταναγκαστικό να πάμε στον Βόλο με 400 προσκλήσεις δεν έχει να κάνει με εμάς, αλλά με την αδυναμία της αστυνομικής διεύθυνσης να προστατεύσει ένα σημαντικό γεγονός για να μην γίνουν έκτροπα. Το έχω πει και εγώ, ότι ο κ. Μπέος μπορεί με την συνδρομή της αστυνομίας και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης να ανοίξει λίγο τις πόρτες του γηπέδου. Τα 400 άτομα αν γίνουν μερικές χιλιάδες δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Είναι απαράδεκτο. Για άλλα γεγονότα έχουν επιστρατευτεί πόσοι αστυνομικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «για την τοξικότητα ευθύνονται, κυρίως, οι παράγοντες, όμως, οι ευθύνες επιρρίπτονται στην ΕΠΟ. Δεν είναι ευθύνη της ΕΠΟ η προστασία ενός κοινωνικού γεγονότος. Εγώ λέω ότι μπορεί να γίνει με 10.000 θεατές. Επιτέλους πρέπει οι οπαδοί μίας ομάδας του Βορρά να δουν έναν τελικό με δικαιοσύνη και να μην χρειάζεται να κάνουν 550 χλμ».

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο τελικός Κυπέλλου επρόκειτο να διεξαχθεί στη Λευκωσία, ωστόσο η αστυνομία της Κύπρου έβαλε «φρένο» ότι δεν μπορεί να απαντήσει θετικά, στο αίτημα της ΕΠΟ για διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, στην Κύπρο». Η απόφαση ελήφθη «με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

📸Wesley Tingey/Unsplash

Δείτε επίσης