Σαντορίνη: Η μουσική πάει σχολείο με τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ

απο Cyclades Open

Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε συνεργασία με το «Transcription Ensemble» φέρνει την κλασική μουσική στα δημοτικά σχολεία, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το οποίο συνδυάζει επιλογές κλασικών έργων, καθοδήγηση/επεξήγηση από μουσικοπαιδαγωγό και άλλες παράλληλες δραστηριότητες, προσφέροντας ανεκτίμητες ποιοτικές εμπειρίες στα παιδιά μας.

Άλλωστε, τα παιδιά χρησιμοποιούν τη μουσική με την ίδια ποικιλία που τη χρησιμοποιούν και οι μεγάλοι. Είναι πολύ περισσότερο από «μία ακόμη δραστηριότητα» στη ζωή τους. Είναι αναπόσπαστο τμήμα της ανάπτυξής τους ως άτομα και ως μέλη κοινωνικών ομάδων όπως η οικογένεια και η γειτονιά.

Οι εκπαιδευτικές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2022 και αφορούν τα παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2022 με μία ομιλία και μια συναυλία απευθυνόμενη στα παιδιά και στους γονείς.  

Το «Transcription Ensemble» αποτελείται από τους Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί).

Δείτε επίσης