Σαντορίνη: Υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα την Παρασκευή 19 Απριλίου- Το πρόγραμμα

απο Cyclades Open
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχθεί η Σαντορίνη στις 19 Απριλίου ξανά,  καθώς το νησί αποτελεί σταθμό στη διαδρομής της που ξεκινά στις 16 Απριλίου από την Αρχαία Ολυμπία για να καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 26 Απριλίου με τελικό προορισμό το Παρίσι όπου θα διεξαχθούν οι 33οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες .

Ο Δήμος Θήρας σε ανακοίνωση του επισημαίνει πως πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού, μια σπουδαία στιγμή για το νησί μας που υποδέχεται το κατά Κωστή Παλαμά «Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατον» υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως από την πατρίδα μας ανέτειλε το πνεύμα «του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού», της ευγενούς άμιλλας και συνύπαρξης των λαών.

Το πρόγραμμα της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας στο νησί

Η Εκκίνηση της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας θα έχει αφετηρία την κεντρική πλατεία Φηροστεφανίου στις 09:30 π.μ. όπου πέντε λαμπαδηδρόμοι θα ακολουθήσουν τη διαδρομή κατά μήκος της καλντέρας ως την Ιερά Μητρόπολη Θήρας που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής του βωμού.

Θα ακολουθήσει η ανάκρουση με απόλυτη σειρά των ύμνων: α) Ολυμπιακού Ύμνου, Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών.

Την έπαρση της Ελληνικής και Γαλλικής σημαίας θα συνοδεύσει η φιλαρμονική του Δήμου Θήρας ενώ οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες, η υψίφωνος Καραμολέγκου Ιωάννα και ο βαθύφωνος Λούτας Αλέξανδρος υπό την συνοδεία του Ρούσσου Γεώργιου στο πιάνο θα αποδώσουν τον Ολυμπιακό ύμνο.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Θήρας και των εκπροσώπων της Ε.Ο.Ε. και της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» θα συνοδευτεί από ανταλλαγή δώρων ενώ το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Ο. Ελύτη και Μ. Θεοδωράκη και από τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν » Δ. Σολωμού –Ν. Μάντζαρου.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στο χώρο μπροστά από την Ιερά Μητρόπολη Θήρας έως τις 11:30 π.μ. ώσπου ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος να την παραδώσει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να συνεχίσει το ταξίδι της, μεταφέροντας το μήνυμα των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Ο Δήμος Θήρας καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού να συμμετέχουν σε αυτή την τελετή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο επόμενος σταθμός θα είναι η Νάξος, όπου περιμένουμε να ανακοινωθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4/2024

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΝΑΞΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

Υπενθυμίζεται πως η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα διαρκέσει 11 ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.

Θα ταξιδέψει από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο και θα περάσει από 13 Περιφέρειες, επτά Νησιά, 43 Πόλεις, 41 Δήμους, πέντε Κοινότητες, 10 Αρχαιολογικούς Χώρους και δύο Ολυμπιακά Μουσεία (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).

Πηγή: santorinimagazine.gr

Δείτε επίσης