ΕΣΕΕ: Έως και 19,3% ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι

απο Cyclades Open

Η κυβέρνηση απορρίπτει την κριτική και εφαρμόζει «καλάθια» δια πάσαν νόσον, όμως η νέα έρευνα καταγράφει ότι το 2024 οι πολίτες θα βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πασχαλινή περίοδο.

«Στόχος να δώσουμε τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να πάρουν το αρνί σε προσιτές τιμές» δήλωσε σήμερα το πρωί από την φιλόξενη συχνότητα του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης για να συμπληρώσει ότι στο πασχαλινό καλάθι το αρνί πωλείται σε τιμές κάτω των 10 ευρώ.

Συνέχισε με τις γνωστές μεγαλοστομίες πως οι τιμές των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο καλάθι είναι ίδιες ή και χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Και ύστερα ήρθε η δημοσιοποίηση της έρευνας από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για να γκρεμίσει μεγαλοπρεπώς το αφήγημα του υπουργού Ανάπτυξης.

Η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού (6 – 8 ατόμων) για φέτος θα κυμανθεί από 89,04 έως 130,04 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αυξημένο από 16,3% έως και 19,3%.

Σημειώνεται  ότι για λόγους συγκρισιμότητας των δεδομένων, με τις προηγούμενες ετήσιες έρευνες του ΙΝΕΜΥ για την εκτίμηση του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού, συμπεριλαμβάνονται και οι τιμές των αγαθών που εντάσσονται στο «πασχαλινό εορταστικό καλάθι» αλλά κα στο «καλάθι του νοικοκυριού».  

Πηγή: efsyn.gr

Δείτε επίσης