Σε ανεξάρτητο δρόμο τα Λιμενικά Ταμεία Τήνου και Άνδρου

απο Cyclades Open

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την μεγάλη ρήξη που είχε προκληθεί με την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Τήνου και Άνδρου, ήρθε η πρόσφατη απόφαση που διαχωρίζει οριστικά τα δύο Λιμενικά ταμεία και τους δίνει την πλήρη κυριότητα σε αρμοδιότητες που αφορούν το κάθε νησί ξεχωριστά.

Νέα εποχή

Πλέον το Λιμενικό Ταμείο Τήνου και Άνδρου παύει να έχει διαδημοτικό χαρακτήρα και με αυτόν τον τρόπο οι ευθύνες και οι αποφάσεις θα βαραίνουν πλέον το κάθε νησί χωριστά, το οποίο πλέον θα αποφασίζει μόνο του για τα θέματα που το αφορούν.

Συγκεκριμένα στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και έπειτα από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

“Το προεδρικό διάταγμα «Μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Ν. Κυκλάδων στους Δήμους Άνδρου, Εξωμβούργου, Κορθίου, Τήνου, Υδρούσας και στην Κοινότητα Πανόρμου Τήνου» τροποποιείται ως εξής:

1. Οι αρμοδιότητες που αφορούν στο Δήμο Άνδρου αφαιρούνται από το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου» και μεταφέρονται σε συνιστώμενο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου».

2. Το υφιστάμενο «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου» παύει να έχει διαδημοτικό χαρακτήρα και μετονομάζεται σε «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου».

3. Το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου» υπεισέρχεται σε όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, πόρους, δικαιώματα, εν γένει, και υποχρεώσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, που αφορούν τον Δήμο Άνδρου”.

Οι ρήξεις έφεραν την ανεξαρτητοποίηση

Με λίγα λόγια από εδώ και στο εξής Τήνος και Άνδρος θα διαχειρίζονται τα Λιμενικά τους Ταμεία χωριστά και όχι κάτω από κοινή διοίκηση. Είναι κάτι που φαίνεται ότι αποζητούσαν εδώ και καιρό καθώς οι ρήξεις και οι συγκρούσεις ήταν συνεχείς καθώς και οι μεν και οι δε ισχυρίζονταν κατά καιρούς ότι υπήρχε ευνοϊκότερη διαχείριση του ενός εκ των δύο μεγάλων νησιών των Κυκλάδων στις συνεδριάσεις και στις αποφάσεις.

Χαρακτηριστικά να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο εκπρόσωποι της Άνδρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της μέχρι πρότινος ΔΛΤΤ-Α και παρόλο που ανήκαν σε διαφορετικές παρατάξεις, είχαν εκφράσει έντονα την διαμαρτυρία τους και είχαν σταματήσει κάποιες αποφάσεις που αφορούσαν το νησί της Τήνου, ψηφίζοντας τότε όλοι κατά σε κάποιες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν για τρέχοντα ζητήματα.

Φωτογραφία-Πηγή: Κοινή Γνώμη/Θοδωρής Καρατζούνης

Δείτε επίσης