[Νέα σεισμική δόνηση 4,2 R]- Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός στην Αθήνα

απο Cyclades Open

[UPD]

Νέος ισχυρός σεισμός, 4,2 Ρίχτερ αυτή τη φορά σημειώθηκε στα ανοιχτά της Εύβοιας, με επίκεντρο ίδιο με τη δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί.

Ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα Ανατολικά – Νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας.

Σεισμός μικρής διάρκειας, ο οποίος έγινε αισθητός στην Αθήνα, σημειώθηκε στις 6:32 το πρωί της Τρίτης (29/11).

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ, με το επίκεντρο στα νοτιοανατολικά της Εύβοιας.

CSEM/EMSC

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας έκανε τις πρώτες εκτιμήσεις μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας: “Έχουμε μία δόνηση 4,8 βαθμών από την περιοχή της Εύβοιας. Το σημείο είναι κοντά στον Αλμυροπόταμο. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο και, φυσικά, στην Εύβοια. Το εστιακό βάθος είναι περίπου στα 10 χιλιόμετρα, από μία περιοχή η οποία δεν έχει μεγάλη σεισμικότητα. Δεν έχουμε στοιχεία για ρήγματα στη Νότια Εύβοια”.

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, δήλωσε σχετικά: “Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ αισθητός. Δεν έχουν αναφερθεί, ευτυχώς, ζημιές. Μιλάμε με τους αντιδημάρχους και προς το παρόν δεν έχουμε κάτι. Στις 5:00 είχε γίνει ένας προσεισμός γύρω στα 3 Ρίχτερ”.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13.3 χιλιόμετρα.

Η ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζει “ασθενή” τη σεισμική δόνηση, η οποία καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας, ή περίπου 58 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αθήνας.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε οτι στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη σεισιμική δραστηριότητα εδω και αρκετές μέρες, υπάρχει μια διέγερση, η οποία θα αξιολογηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να πει τώρα αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό η όχι.

Ο ίδιος πρόσθεσε οτι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν τουλάχιστον για μία ημέρα προκειμένου να γίνουν έλεγχοι.

Όπως αναφέρει το news247.gr λόγω της σεισμικής δόνησης δεν θα ανοίξουν σήμερα τα σχολεία στις περιοχές του Δήμου Καρύστου. Όπως είπε ο δήμαρχος Καρύστου Λεύτερης Ραβιόλος, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους.

Με πληροφορίες από το News247, ethnos.gr

Δείτε επίσης