Στην Ευελπίδων ο Κασιδιάρης – Δικάζεται με Μιχαλολιάκο και Ηλιόπουλο για δημόσια υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

απο Cyclades Open
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Κατηγορούμενοι για δημόσια υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, για τοποθετήσεις τους στην Βουλή κατά των μειονοτικών βουλευτών τον Μάρτιο 2018, αναμένεται να δικαστούν σήμερα από το Γ΄Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι καταδικασμένοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Η υπόθεση που εισήχθη για πρώτη φορά στο ακροατήριο το 2021, αφορά δηλώσεις των τριών κατηγορουμένων πρώην βουλευτών στην Βουλή για μειονοτικούς βουλευτές για τους οποίους υποστήριζαν πως πως είναι “πράκτορες της Τουρκίας” καθώς έχουν “τουρκική συνείδηση”.

Μετά την ομόφωνη απόφαση όλων των υπόλοιπων κομμάτων για πειθαρχική τιμωρία, μομφή και περικοπή μισθού, των τότε βουλευτών της Χρυσής Αυγής ακολούθησε μήνυση με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι η οποία οδήγησε μετά από αρκετούς μήνες στην άσκηση ποινικής δίωξη στους τρεις οι οποίοι σήμερα αναμένεται να δικαστούν μετά από τέσσερις αναβολές που ζητήθηκαν από την πλευρά κατηγορουμένων.

Η δίκη έχει νούμερο οκτώ στο πινάκιο με μοναδικό μάρτυρα τον επικεφαλής του ΕΠΣΕ Παναγιώτη Δημητρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρών από τους κατηγορούμενους θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος φέρεται να έχει ζητήσει την μεταγωγή του στην Ευελπίδων.

Πηγή: NEWS247

Δείτε επίσης