Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής Νάξου: Φροντί-ΖΟΥΜΕ τα μνημεία του χωριού μας, αλλά ΖΟΥΜΕ το μέλλον μας

απο Cyclades Open
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΝΑΞΟΥ ΝΑΞΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής ενώνει τις δυνάμεις του με την εθελοντική ομάδα του Let’s do it Greece και συμμετέχει στην πανελλαδική, ταυτόχρονη, περιβαλλοντική εκστρατεία για την προστασία των δασών και της φύσης.

Η ομάδα του Let’s do it Greece το 2017 βραβεύτηκε για τη δράση της «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τη συμμετοχή 109.000 εθελοντών και 1400 σχολείων όλων των βαθμίδων. Το 2019 συμμετείχαν 119.000 εθελοντές και 45.000 μαθητές στη δράση «Νοιάζομαι και Δρω». ( Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα. ΕΔΩ

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής έχοντας πάντα στο πλευρό του το Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής και σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Τοπικό Συμβούλιο Κωμιακής, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και με τη συμμετοχή των σχολείων και μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα καθαρίσουν το μονοπάτι, την παλιά βρύση της Χωστής και τον περιβάλλοντα χώρο του Μυκηναϊκού Τάφου και εκεί θα φυτέψουν αρωματικά φυτά.

Ημέρα δράσης έχει ορισθεί η Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρα 9 το πρωί, αφ’ ενός γιατί η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών και αφ’ ετέρου για να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του Σκαδού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η εβδομάδα έχει οριστεί ως “εβδομάδα δράσης”.

Ήδη συνεργεία του Δήμου Νάξου με την καθοδήγηση του αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Πρασίνου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιάννη Βιτζηλαίου, μαζί με τη γεωπόνο του δήμου επισκέφτηκε το χωριό και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών προγραμμάτισαν τις δράσεις στο μονοπάτι για τον Μυκηναϊκό Τάφο.

“Αγαπητοί συγχωριανοί, θεωρούμε υποχρέωση μας να προστατεύσουμε και να προβάλλουμε αυτό το ξεχωριστό για το χωριό και τη Νάξο μνημείο και η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη” αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλoγος.

Σημείο συνάντησης:

Αυλή Παναγίας Θεοσκέπαστης

Φωτογραφίες: Συλλογος Γυναικών Κωμιακής Νάξου, Let’s go Greece

Δείτε επίσης