Σύρος: 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών – 10th Akropoditi DanceFest 2023

απο Cyclades Open

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου, στις 11.00 πμ, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Βιομηχανικού Μουσείου Κατσιμαντή, συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του προγράμματος του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών “Akropoditi DanceFest” 2023, από τις Καλλιτεχνικές Διευθύντριες Αγγελική Σιγούρου και Αριάδνη Ψυχογιοπούλου, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κα. Αλίκης Λεονταρίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκε επίσης η συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών “Akropoditi DanceFest” με το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών Akropoditi DanceFest 2023 σας υποδέχεται στη Σύρο, και σας την ξανασυστήνει μέσα από μια μοναδική επετειακή συνάντηση παλιών και νέων συνεργατών και συνεργατριών, στους γνωστούς μας τόπους αλλά και σε τοπία που για πρώτη φορά θα φιλοξενήσουν τις δράσεις μας!

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του 10ου Akropoditi DanceFest, με προσκεκλημένους/ες 51 καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περιλαμβάνει εργαστήρια Σύγχρονου Χορού, Αφρικάνικου χορού, Αυτοσχεδιασμού, Θεάτρου, Contact Improvisation, Butoh, Yoga, Κίνησης για άτομα με και χωρίς αναπηρίες, Κίνησης, Λόγου και Ρεπερτορίου για άτομα ώριμης ηλικίας, Κατασκευής και Εμψύχωσης κούκλας για παιδιά 8-12 ετών, καθώς και παραστάσεις, διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις με τους/ις καλλιτέχνες/ιδες, προβολές, συναυλίες, jams, παράλληλες δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις σε όλο το νησί.

Καλλιτέχνες/ιδες από 9 χώρες από τις 3 ηπείρους (Ασία, Ευρώπη και Αμερική) θα παρουσιάσουν το έργο τους μέσα από 13 παραστάσεις, 8 ομάδων από το εξωτερικό και 5 από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 7 Ιουλίου, όπου το θεατράκι Ευανθία Καΐρη θα φιλοξενήσει την παράσταση “To the Left of Center” της ομάδας Red Desert Dance που αποτελείται από 8 χορευτές από τις ΗΠΑ και θα ακολουθήσει συναυλία από τους αγαπημένους μας Los Tre, funk-jazz trio που αυτοσχεδιάζει συνδυάζοντας μουσικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλη τη βραδιά.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2023 και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Είναι μέλος του δικτύου Anna Lindh και λαμβάνει την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Anna Lindh Foundation και της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, η σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, ο πολιτιστικός σύλλογος Φοίνικα και ο σύλλογος στήριξης ΑΜΕΑ και ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων «Δικαίωμα».

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά, να μοιραστούμε μαζί σας ένα γιορτινό Φεστιβάλ αλλά και να γιορτάσουμε εσάς, που τόσα χρόνια μας συντροφεύετε. 

Εισιτήρια παραστάσεων:  

Σε βραδιά με μία παράσταση: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο*  

* Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ  

– Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ διατίθενται για προπώληση από τις 8 Ιουνίου 2023, σε ηλεκτρονική μορφή, από την υπηρεσία ticketservices.gr

– Η προσέλευση στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πρέπει να γίνεται 30 λεπτά πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

– Στις προβολές και στις δωρεάν παραστάσεις του Φεστιβάλ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, καθώς και στις σελίδες μας στο facebook & instagram.

Δείτε την παρουσίαση στη συνέντευξη τύπου:

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του festival

Δείτε επίσης