Σύρος: Φεστιβάλ καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς-Ένα τριήμερο γιορτής του Πολιτισμού

απο Cyclades Open

To Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Σύρο αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια προβολής και ευαισθητοποίησης για τη διάσωση του υλικού και άυλου πολιτισμού μας. Στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να εντάξει πλέον το κοινό ως ενεργό συμμετέχοντα στο εγχείρημα ανάδειξης και προστασίας του πολιτισμού, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου.

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί δράσεις και προσωπικότητες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος, σε πολλούς τομείς των επιστημών και των τεχνών, με θέμα την καταγραφή – προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ, μουσικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις σε Ιστορικά Νεοκλασικά Κτήρια (με τη δράση «Ανοιχτή Ερμούπολη»), εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, και πολλές παράλληλες δράσεις σε πρωτοποριακές πρακτικές καταγραφής του πολιτισμού.

Η διάρθρωση του τριήμερου Φεστιβάλ αποσκοπεί στην ένταξη όλων των ειδικοτήτων και ηλικιών, αλλά κυρίως αποβλέπει στη δημιουργία ενός κλίματος γιορτής του πολιτισμού, με δημιουργικές δράσεις και συμμετοχική προσέγγιση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ όπως και πληροφορίες για τις κρατήσεις των προβολών και των εργαστηρίων του Φεστιβάλ, οι οποίες είναι όλες δωρεάν αναρτώνται στην εξής σελίδα του επίσημου site: https://www.heritagefestival.gr/7

Δείτε επίσης