Σύρος – Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί: Flutter | 9 – 11 Απριλίου

απο Cyclades Open

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του “Πύθωνος 36” τον Νοέμβριο του 2019 στη Σύρο, η Βάσω Γιαννακοπούλου επιστρέφει στη Σύρο και το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί με τη νέα της παραγωγή. 

Flutter, η νέα παράσταση χορού-performance της Βάσως Γιαννακοπούλου θα παρουσιαστεί από το Σάββατο 9 Απριλίου έως και την Δευτέρα 11 Απριλίου στοΚέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί.

Ερμηνεύει ο Νώντας Δαμόπουλος

Αθήνα, σήμερα, τώρα. Το σπίτι ενός άνδρα, ο πιο προσωπικός του χώρος, φιλοξενεί ως κρησφύγετο του αστικού εργένικου μύθου τις εκφάνσεις και τις πτυχές του χαρακτήρα του και αποκαλύπτει τους τρόπους και τα μέσα διαφυγής από την καθημερινότητά του.

Μετά το σόλο της γυναίκας που διαμένει στην οδό «Πύθωνος 36», που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάιο του 2019, ανοίγει η κλειδαρότρυπα του απέναντι διαμερίσματος στη συμβολή με την οδό «Κρίσσης 11». Το κοινό γίνεται θεατής ακόμα ενός ενδιάμεσου χώρου όπου το προσωπικό γίνεται δημόσιο φέρνοντας στο προσκήνιο τον άνθρωπο, που στέκεται απέναντι στον κόσμο, μα πιο πολύ απέναντι στον εαυτό του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

σύλληψη | χορογραφία: Βάσω Γιαννακοπούλου
ερμηνεία: Νώντας Δαμόπουλος

δραματουργία: Σίμος Πατιερίδης
μουσική | live electronics: Χρύσανθος Χριστοδούλου

σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας

κοστούμι | σκηνογραφική επιμέλεια: Κένι Μακλέλαν

κατασκευή καρέκλας: Πέτρος Συρίγος

φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

βίντεο | φωτογραφία: Αλέκος & Χρήστος Μπουρελιάς

γραφιστικά: Γιάννης Μπαριτάκης
επικοινωνία: Mαρία Κωνσταντοπούλου
παραγωγή | εκτέλεση: Shared productions

Facebook: https://www.facebook.com/dalika.dancetheater  

Το “FLUTTER”έκανε πρεμιέρα στο BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα τον Δεκέμβριο 2021

Προπώληση Εισιτηρίων:
Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί
Δευτέρα – Παρασκευή: 19:00-21:00, Σάββατο 11:30-13:00 

Έναρξη προπώλησης: 28 Μαρτίου 2022
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Η Βάσω Γιαννακοπούλου  γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στη σχολή χορού της Δ. Γρηγοριάδου, στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (K.Σ.Ο.Τ) και αποφοίτησε από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών. Αφιερώθηκε στην έρευνα του ανθρώπινου σώματος και αυτό ήταν που την οδήγησε στις μετέπειτα σπουδές της πάνω στη μέθοδο Feldenkrais. Από το 1990 η καριέρα της στον χορό εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή της σε διεθνείς παραγωγές και τη διδασκαλία σύγχρονου χορού. Η πρώτη της χορογραφική δουλειά NightMiror(2003) έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και Φεστιβάλ Χορού Αθήνας. Ιδρύει μαζί με τον φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα την χοροθέατρο Νταλίκα (2004), έργα της Δίγωνο (2004), Φύλλο και φτερό (2005), Πουθενά (2006), Ευγενείς αποδράσεις (2008), Η Μαρία πάει στο ποτάμι (2010), Πύθωνος 36 (2019) έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάστηκε στην χορογραφική ομάδα των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και τελετής έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων Μπακού 2015 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Δ. Παπαϊωάννου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Χορού́ με τον οποίο έχουν πραγματοποιήσει σειρά από δράσεις, χορογραφικά εργαστήρια και παραστάσεις σε Φεστιβάλ Χορού  θέατρα και διοργανώσεις ανά την Ελλάδα. Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις με σκηνοθέτες μεταξύ αυτών: Δ. Ξανθόπουλος, D. Olbrychski, Γ. Μαυραγάνη, Ν. Φωσκόλου κ.α.

Ο Νώντας Δαμόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό σε μια πληθώρα ατομικών και ομαδικών αθλημάτων και σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τον κλασσικό αθλητισμό (400 εμπόδια), λαμβάνοντας πανελλαδικές διακρίσεις. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον χορό. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου (2011) και από την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με δύο ειδικότητες, την «Ορχηστική» και τον «Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό» (2019). Έχει συνεργαστεί με τους: Χριστίνα Σουγιουλτζή, Πατρίσια Απέργη, Μαρίζα Βινιεράτου, Ίρις Καραγιάν, Τζένη Αργυρίου, Σοφία Μαυραγάνη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Χάρη Κούσιο, Νατάσσα Αβρά, Βασιλείου Φίλιππο κ.α. δίνοντας παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει χορέψει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού δικτύου Aerowaves, καθώς τα έργα Dopa της Πατρίσιας Απέργη, Man II του Χάρη Κούσιου και Elvedon του Χρήστου Παπαδόπουλου έχουν επιλεγεί και ταξιδέψει. Τον ενδιαφέρει η σύμπραξη αθλητισμού και χορού και συγκεκριμένα το καλλιτεχνικό αποτύπωμα που προκύπτει από τη σχέση αυτή σε παραστατικές δράσεις.

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού 2020-2021

Πρωτόκολλα Covid:

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα του Υπ. Υγείας και του ΥΠΠ:
– Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (κατά το τελευταίο τρίμηνο).
– Οι ανήλικοι θεατές έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test)
– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη – Σύρος
Επικοινωνία:
Τηλέφωνα: 22810-80690, 6973–792685
E-mail: akropoditidancecentre@gmail.com
akropoditi.com/dancecentre

Δείτε επίσης