Νάξος:”Για μια σταγόνα μέλι”- Μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους που δεν πρέπει να χάσετε!

απο Cyclades Open

Το υπέροχο ανατολίτικο παραμύθι της Σοφίας Τσιάμη “Για μια σταγόνα μέλι” θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες στα χωριά της Νάξου η θεατρική ομάδα Μίμου Άπτου.

Η υπόθεση

Μια φορά κι έναν καιρό, στα βάθη της Ανατολής ζούσε ένας μαχαραγιάς όνομα και πράγμα! Κι ήταν καλός και δίκαιος, μα χουζουρλής.
Επικίνδυνα χουζουρλής! Τόσο χουζουρλής, που ο κόσμος όλος να γκρεμιζόταν γύρω του….χαμπάρι αυτός!

Ένα παραμύθι λαϊκής σοφίας για τις συνέπειες της κακής διοίκησης μιας πολιτείας, της έλλειψης υπευθυνότητας και αλληλεγγύης και την επικράτηση της διχόνοιας και της φιλονικίας.

Πως μπορεί να αλλάξει τα πάντα η ομόνοια, η αδελφοσύνη και η κοινή προσπάθεια όλων για το καλό μιας κοινωνίας;

Για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Οι θεατρικές παραστάσεις είναι μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γυναικών Νάξου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με την στήριξη του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής και του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βίβλου και του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Συντελεστές

Διασκευή κειμένου: Ομάδα Μίμου Άπτου
Σκηνοθεσία: Βίλογλου Μαρία
Παίζουν: Σπυρος Αθανασάκης, Αναστάζια Γεννάτου, Φοίβη Γρηγοροπούλου, Ζωή Παρασκευοπούλου, Γιώργος Πυρουνάκης, Αλέκα Τοζακίδου
Κατασκευή αντικειμένων: Πέλυ Κανελόγλου
Σκηνικό και κατασκευές ζώων: Χρήστος Δεσινιώτης και Χάρις Καστρινού Harri Kastrinou
Ενδυματολογικες προτάσεις: Μιρελλα Μιχαήλ
Στιχοι: Παναγιώτης Κνάβας
Μουσική επιμέλεια: Ευτυχία Πανοπούλου
Video: Βαγγέλης Ζαννής

Η θεατρική ομάδα “Μίμου Άπτου”

Η θεατρική ομάδα “Μίμου Άπτου” ιδρύθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 2001. Στη διάρκεια της πορείας της, έχει ανεβάσει θεατρικά έργα των Κ. Χαρίτου, Ι. Shaw, J. Pirinen, H. Salwen, T.Williams, D. Ives, B. Koltès, ενώ έχει διασκευάσει, μεταφράσει και παρουσιάσει λογοτεχνικά κείμενα της Λ. Δούναβη, Ξ. Καλογεροπούλου, Α.Nothomb, T.Dalton.
Οι “Μίμου Άπτου”, μεταξύ άλλων, έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας Ερμούπολης, στο φεστιβάλ στον Αστερισμό της Αμοργού και εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.
Επίσης, έχουν παρουσιάσει θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, καθώς και ραδιοφωνικά παραμύθια, ενώ συγχρόνως έχουν οργανώσει σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την τέχνη του θεάτρου για τα μέλη της.

Δείτε επίσης