Σύρος: Συνάντηση του Δημάρχου με τους εκπαιδευόμενους και τους καθηγητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

απο Cyclades Open

Συνάντηση με τους εκπαιδευόμενους και τους καθηγητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, στο πλαίσιο των επισκέψεων βιωματικής μάθησης που πραγματοποιεί το Σχολείο κάθε εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπαιδευόμενοι έθιξαν ζητήματα τόσο της καθημερινότητας όσο και της ευρύτερης ανάπτυξης του νησιού μας, τα οποία τους απασχολούν ως πολίτες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ερμούπολης ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, στο θέμα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, καθώς και στην αξιοποίηση του Στρατοπέδου αλλά και του Λοιμοκαθαρτηρίου στα Λαζαρέτα.

Ο κ. Λειβαδάρας απάντησε αναλυτικά στα ζητήματα που του τέθηκαν, ενημερώνοντας για τις σχετικές ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της, αλλά και για τους γραφειοκρατικούς σκοπέλους που καθυστερούν την ομαλή επίλυση αρκετών προβλημάτων. Κυρίως, όμως, εστίασε στο όραμά του για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στον χώρο του Στρατοπέδου, τονίζοντας την αξία της παιδείας, η οποία πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα τόσο για το κεντρικό κράτος όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από τη μεριά του, ο διευθυντής Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Γιώργος Στεφάνου παρουσίασε το πρόγραμμα και τους στόχους της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δομής και συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

  • απευθύνεται μόνο σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση,
  • σε 2 χρόνια σπουδών παρέχεται τίτλος ισότιμος με το απολυτήριο Γυμνασίου,
  • τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες (17.00-21.00),
  • τα μαθήματα και οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται στο Σχολείο,
  • δίνεται έμφαση στη χρήση από τους εκπαιδευόμενους νέων τεχνολογιών, στην εκμάθηση ξένης γλώσσας, σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων και
  • η φοίτηση είναι δωρεάν.

Τέλος, ο κ. Στεφάνου απηύθυνε πρόσκληση προς όσους θα ήθελαν να ενημερωθούν, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές για το Σχολικό Έτος 2022-23 (εγγραφές και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2281087660 ή 6975605436 (17.00-21.00).

Δείτε επίσης