Τελικά δεν ήταν UFO, ούτε… κατάσκοποι από την Κίνα: «Δεν γνωρίζουμε τι ήταν τα αντικείμενα που καταρρίψαμε», λέει ο Μπάιντεν

απο Cyclades Open

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ θα καταρρίψουν κάθε μελλοντικό ιπτάμενο αντικείμενο που απειλεί την αμερικανική ασφάλεια, στις πρώτες του δηλώσεις σχετικά με το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο και τα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από τον αμερικανικό στρατό πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

«Δεν επιδιώκουμε Ψυχρό Πόλεμο με την Κίνα, αλλά δεν ζητώ συγγνώμη»

«Μην κάνετε κανένα λάθος, εάν οποιοδήποτε αντικείμενο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και την προστασία του αμερικανικού λαού, θα το καταρρίψω», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι αναμένει να μιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Οι διπλωματικές σχέσεις ήταν παγωμένες μετά την εκτόξευση του αερόστατου από τον ουρανό, το οποίο οι Κινέζοι επέμειναν ότι δεν προοριζόταν για κατασκοπεία.

«Δεν επιδιώκουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, αλλά δεν ζητώ συγγνώμη. Δεν ζητώ συγγνώμη και θα ανταγωνιζόμαστε και θα διαχειριζόμαστε υπεύθυνα αυτόν τον ανταγωνισμό, ώστε να μην εκτραπεί σε σύγκρουση», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι ήταν τα τρία αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα πάνω από τη Βόρεια Αμερική που καταρρίφθηκαν από τον στρατό το Σαββατοκύριακο. Αλλά, υπέδειξε ότι η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών πιστεύει ότι δεν είχαν κακόβουλους σκοπούς.

«Δεν γνωρίζουμε τι ήταν τα αντικείμενα που καταρρίψαμε»

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς ήταν αυτά τα τρία αντικείμενα, αλλά τίποτα δεν υποδηλώνει αυτή τη στιγμή ότι σχετίζονται με το πρόγραμμα κατασκοπευτικών αερόστατων της Κίνας ή ότι ήταν οχήματα παρακολούθησης από άλλη οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο. «Η τρέχουσα εκτίμηση της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών είναι ότι αυτά τα τρία αντικείμενα ήταν πιθανότατα αερόστατα που συνδέονταν με ιδιωτικές εταιρείες, ψυχαγωγία ή ερευνητικά ιδρύματα, που μελετούσαν τον καιρό ή διεξήγαγαν άλλες επιστημονικές έρευνες».

Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης