Τέμπη: Σιωπηρές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα – “Όχι στη συγκάλυψη” από χιλιάδες πολίτες

απο Cyclades Open

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα.

“Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”. Με αυτό το σύνθημα, χιλιάδες απλοί πολίτες και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τις πορείες διαμαρτυρίας για τον θάνατο δεκάδων συνανθρώπων τους στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Λίγες ώρες μετά τις πορείες μαθητών και φοιτητών σε όλη τη χώρα, αυτή την ώρα πραγματοποιείται σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, εκεί όπου ομάδα συλλογικοτήτων ζητούν “αλληλεγγύη για όλους”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για το δυστύχημα στα Τέμπη  EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι, λόγω της πορείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου και στην λεωφόρο Αμαλίας.

Στους δρόμους οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη – Μικρή ένταση

Την ίδια στιγμή, μέλη φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κάνουν και πορεία στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούν πανό, με συνθήματα όπως: “Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας”, ενώ αρκετοί φοιτητές κρατούν τα γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη “οργή”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη  EUROKINISSI

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη  EUROKINISSI

Κατά τη διάρκεια της ειρηνικής πορείας, ομάδα αγνώστων προκάλεσε μικρής έντασης επεισόδια, καίγοντας κάδους στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί, προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Σιωπηρή διαμαρτυρία και στην Πάτρα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, για να τιμήσουν τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας ανάβουν κεριά στη μνήμη των δεκάδων νεκρών της σύγκρουσης των τρένων.

Όπως γράφει το thebest.gr, οι κινήσεις πολιτών που οργανώνουν τη συγκέντρωση αναφέρουν “Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια”.

Συγκέντρωση και στη Λάρισα

Πλήθος κόσμου έχει συγκεκτρωθεί και στη Λάρισα, στην Πλατεία ΟΣΕ, όπου άναψαν κεριά στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων.

Τέμπη: Σιωπηρές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα -

Πηγή: NEWS247

Φωτογραφία εξωφύλλου Via twitter

Δείτε επίσης