Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο γι’αυτό δεν μειώνουμε τον φόρο στα καύσιμα

απο Cyclades Open

Ο φόρος στα καύσιμα δεν μειώνεται «για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι». Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην ερώτηση για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μειώνει τον φόρο στα καύσιμα, όπως ζητούν φορείς και κόμματα. 

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 fm, αφού αναγνώρισε ότι είναι «βαρύς ο φόρος στα καύσιμα, τεράστιος» ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν αφορά στους φτωχούς, αφού οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, «το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τα καύσιμα, τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης».

«Αυτοί δε, που έχουν δύο – τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο» τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Οπότε θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: TVXS

Δείτε επίσης