Θηραϊκή Πολιτεία: Δικαίωση για το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης ροών της κρουαζιέρας

απο Cyclades Open

Ήταν το 2015 όταν η Δημοτική αρχή του Νίκου Ζώρζου, με πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τον Ηλία Πελέκη αποφάσισε την μελέτη και έπειτα την δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου και διαχείρισης ροών της κρουαζιέρας.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, γνωστοί: Να παρέχει το νησί καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες και τους επισκέπτες αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους.   Από τότε πέρασε αρκετός καιρός συσκέψεων , συναντήσεων και επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς Ελλάδας και εξωτερικού (Υπουργείο Ναυτιλίας, Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας, Ένωση Λιμένων Ελλάδος κ.α) ώσπου το 2017 λειτούργησε πιλοτικά το Berth Allocation System για την Σαντορίνη.

Πέντε χρόνια μετά τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας αποφασίζουν την δημιουργία ενός ίδιου συστήματος για ολόκληρη την χώρα βασισμένο και στο σύστημα που ανέπτυξε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους – μέρος του τοπικού τύπου και της τότε αντιπολίτευσης –  λοιδόρησαν, κατηγόρησαν και υποβάθμισαν αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η Σαντορίνη εκτός από τον τουρισμό μπορεί να προσφέρει και τεχνογνωσία που τυχαίνει καθολικής αναγνώρισης.

Δείτε επίσης